Όσα δεν φτάνει η αλεπού

2 Min Read

Η συγκυρία είναι δύσκολη. Το ξέρουμε όλοι. Ιδίως στο χώρο των μέσων ενημέρωσης. Στο τέλος της κρίσης λίγοι θα καταφέρουν με πολλές απώλειες να επιβιώσουν. Άλλοι θα το πουν νίκη, άλλοι απλά παράταση ζωής.
Είναι γνωστό ότι ο χώρος στο σύνολό του υπέφερε εδώ και πολλά χρόνια απο παράδοξα και παθογένειες. Κυρίως, όμως, από εγκάθετα πιόνια της κάθε περιόδου, τα οποία έβλεπαν στα μέσα πεδίο δόξης λαμπρό για να δράσουν.
Έτσι η προσφορά διογκώθηκε σε τέτοιο βαθμό που όταν η κάνουλα στέρεψε, τα προβλήματα δημιουργήθηκαν ακαριαία.
Η επιβίωση είναι δύσκολη υπόθεση. Για όλους. Ακόμα και για τις παραδοσιακές υγιείς επιχειρήσεις που όλα τα χρόνια σήκωναν και εξακολουθούν να σηκώνουν το βάρος της διατήρησης θέσεων εργασίας με ανθρώπινες συνθήκες εργασίες και αξιοπρεπείς αμοιβές.
Είναι εύκολο, όμως, να ρίχνεις την πέτρα του αναθέματος και να μην αναζητάς τις ευθύνες στις δικές σου επιλογές. Να βλέπεις εχθρούς και φαντάσματα τριγύρω, ενώ το πρόβλημα βρίσκεται εντός. Γιατί πάντα τα προβλήματα ξεκινούν από τα μέσα.
Για πολλούς το παιχνίδι είναι μηδενικού αθροίσματος «ο θάνατος σου η ζωή μου». Για όσους σκέπτονται νηφάλια το παιχνίδι πάντα θα πρέπει να λειτουργεί επ’ αμοιβαία ωφέλεια. Να είναι, όπως θα έλεγε και ο Γιάνης, win-win. Γι’ αυτό και παραβλέπουμε τις «κορώνες» και στοχεύουμε μόνο ψηλά.

Ιωάννα
[email protected]

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση