Ώστε ετράπη εις άτακτον φυγήν ο ιός εκ Μυκόνου;

3 Min Read

Μακάρι να φταίει μόνον το ότι έχω καταστεί, με όσα έχουν δει τα μάτια μου στον δημόσιο βίο μας, κατ’ επάγγελμα καχύποπτος και επιφυλακτικός. Αλλά κάτι δεν μου πάει καθόλου καλά με με τον τρόπο που ανακοινώνονται κάποια μετρά για να ανακληθούν πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές εκείνων που τα επέβαλαν.

Τι συμβαίνει αλήθεια με την περίπτωση των περιορισμών που επιβλήθηκαν στην νυκτερινή -και μόνον- ζωή της πολυσύχναστης και ανεμόδαρτης Μυκόνου; Όχι πως καίγομαι για τα συμβαίνοντα στο συγκεκριμένο νησί που είναι μαγνήτης των “γκλαμουράτων” και των “φραγκάτων”. Αλλά διότι από το πως αντιμετωπίζεται εκεί η έξαρση των κρουσμάτων, θα κριθεί και το ποια θα είναι η γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης. Το ποιες είναι στην πράξη οι ιεραρχήσεις της. Αν δηλαδή είναι πράγματι πάνω από όλα η δημόσια υγεία, όπως πρέπει να είναι, ή πάνω από αυτήν τοποθετούνται τα συμφέροντα ομάδων επιχειρηματιών, όταν ασκούν οργανωμένες πιέσεις.

Μη μου πείτε ότι εξαφανίσθηκε μέσα σε πέντε μέρες κάθε κίνδυνος από το συγκεκριμένο νησί, τόσον ώστε να διοχετεύεται άνωθεν, στα μέσα ενημέρωσης η πληροφορία ότι τα μέτρα που είχαν επιβληθεί και θα ίσχυαν ως την Δευτέρα 26 του μηνός, αίρονται εσπευσμένως από αύριο Παρασκευή. Τι θέλετε να πιστέψουμε; Ότι έκανε το θαύμα του ο Άγιος Αρτέμιος, ο πολιούχος άγιος της Μυκόνου; Και ότι δεν απομένει παρά να περιμένουμε ανάλογα θαύματα από τον Άγιο Αρσένιο, πολιούχο της Πάρου, η την Αγία Ειρήνη, της Σαντορίνης και σε όλα τα άλλα νησιά που από “πράσινα” μετέπεσαν στο “πορτοκαλί” η και στο κόκκινο;

Μάλλον έπιασαν τόπο οι πιέσεις των συμφερόντων. Διότι βεβαίως δεν πρόκειται για τους μικροκαταστηματάρχες ενός νησιού. Αλλά για επενδύσεις που έχουν γίνει εκεί από ισχυρούς επιχειρηματίες και της ημέρας και της νύκτας βεβαίως, βεβαίως.  “Είναι πολλά τα λεφτά Άρη”. Αλλά μη μας κοροϊδεύετε με τον ισχυρισμό ότι παίρνετε τα μέτρα πίσω, άρον-άρον, επειδή τάχα υποχώρησαν τα κρούσματα.

Το θέμα δεν είναι η Μύκονος σήμερα, είτε η Ίος αύριο. Αλλά το μήνυμα που εκπέμπεται από την κυβέρνηση προς τους πολίτες. Ένα μήνυμα που κάθε άλλο παρά πείθει ότι υπάρχει σταθερή γραμμή πλεύσης. Όχι μόνον προς τα νησιά, άλλα γενικώς. Ότι μάλλον ψάχνεσθε και πειραματίζεσθε πέραν του δέοντος.

Μοιραστείτε την είδηση