Όταν η τρίχα γίνεται τριχιά- Πως η Κοζάνη παρουσιάστηκε το περασμένο τριήμερο ως υγειονομική βόμβα

2 Min Read

Για «υγειονομικές βόμβες», αλλά και μεγάλο συνωστισμό στην κεντρική πλατεία της πόλης, μας κατηγόρησαν τα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης, αντλώντας υλικό από τοπικά sites και φυσικά χωρίς καθόλου πρωτογενές ρεπορτάζ, το οποίο έκανε το γύρο της Ελλάδας.

- Advertisement -

Μάλιστα, τα ρεπορτάζ των αθηναϊκών μέσων έκαναν λόγο για «ανησυχία που επικρατεί για τις επιπτώσεις του συνωστισμού που παρατηρήθηκε σε πόλεις της Ελλάδας επ’ αφορμής της Κυριακής της Αποκριάς, από πολίτες, οι οποίοι αγνόησαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Οι εικόνες από Πάτρα, Ξάνθη και Κοζάνη προκαλούν προβληματισμό, την ώρα που η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι στο «κόκκινο» με την μισή χώρα να βρίσκεται σε αυστηρό lock-down και τα νοσοκομεία να πιέζονται, αφού οι ημερήσιες εισαγωγές έχουν ξεπεράσει κάθε όριο».

Για όλους όσοι ήταν, ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες, ήταν προφανές ότι τα πράγματα δεν ήταν καθόλου έτσι. Ο κόσμος, οικογένειες με παιδιά, έφηβοι και νεολαία, ως επί το πλείστον, βρέθηκαν ως περαστικοί από την κεντρική πλατεία, για να περπατήσουν και να ξεσκάσουν. Δεν έκαναν ούτε αποκριάτικο πάρτι, δεν έστησαν φανό και γενικά εκμεταλλεύτηκαν την καλοκαιρία για μια σύντομη βόλτα. Μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής δεν κυκλοφορούσε ψυχή έξω.

Στις επαρχιακές πόλεις, οι οποίες φημίζονται για την απουσία δημόσιου χώρου και διαθέτουν από μια μικρή πλατεία, μέσω της οποίας γίνεται όλη η εκτόνωση της δραστηριότητας, που περιμένουμε να πάει ο κόσμος; Επίσης, ο περαιτέρω περιορισμός των 2 χλμ. επέβαλε στους πολίτες να κινηθούν εντός του κέντρου της πόλης.

Έχει γίνει συνήθεια η υπερβολή το τελευταίο διάστημα, αλλά όλα έχουν κι ένα όριο.

Δείτε δύο φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το βράδυ της Κυριακής στις 21.40, όπως αναρτήθηκαν στο facebook.

Μοιραστείτε την είδηση