Όταν τα πάρετε, δώστε και σε μας

3 Min Read

Αν κάτι με συνεπήρε ιδιαιτέρως, από την ομιλία σας προς τους βουλευτές σας, κ. Πρόεδρε, σχετικώς με το σκάνδαλο της Novartis, ήταν αυτή η κατηγορηματική δέσμευση σας, η όποια υποθέτω θα γίνει και βασικό επικοινωνιακό επιχείρημα των υποστηρικτών σας: “Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει το εσωτερικό αλλά και το διεθνές δίκαιο για να πάρουμε πίσω μέχρι και το τελευταίο ευρώ το οποίο έκλεψαν από τον ελληνικό λαό”.
Δεν έχουμε λοιπόν παρά να περιμένουμε, στο τέλος αυτής της διαδικασίας, που θα ξεκινήσει με την σύσταση «προανακριτικής επιτροπής» της βουλής, να μπουν πίσω στο δημόσιο κορβανά και στα ταμεία των ασφαλιστικών οργανισμών τα είκοσι τρία δισεκατομμύρια ευρώ που, που όπως είπατε έχουν κλαπεί από τον ελληνικό λαό.
Υπάρχουν βεβαίως μερικά μικρά πρακτικά προβληματάκια, αλλά ασφαλώς η θέληση σας θα βοηθήσει να ξεπερασθούν. Για να μη δώσετε σε κανέναν τη χαρά να πει ότι επρόκειτο για μια ακόμη από τις «αυταπάτες» της κυβέρνησης σας. Είτε για ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα.
Ένας παλιός συμμαθητής μου, ο Λ., ιατρός, έχει απόλαυση μερικά εκπληκτικά ταξίδια, στην Κούβα, τις Μαλβίδες και αλλού, ως προσκεκλημένος σε «επιστημονικά συνέδρια» της εν λόγω εταιρίας. Με όλα πληρωμένα. Φυσικά όλα αυτά τα χρήματα τα έβγαζε η εταιρία –όπως όλες οι φαρμακευτικές- από τα «καπέλα» με τα όποια φούσκωνε τις τιμές των φαρμάκων της, τα όποια συνταγογραφήσεις ο κάθε «Λ». Τώρα αυτά τα χρήματα, από όλους αυτούς τους γιατρούς, που είναι χιλιάδες, πως θα τα πάρετε;
Αλλά ας αφήσουμε του γιατρούς, τις διοικήσεις νοσοκομείων, τους υπηρεσιακούς προάγοντες που μετειχαν σε επιτροπές που αποφάσιζαν για τις τιμές των φαρμάκων και τις προμήθειες νοσοκομείων και ταμείων. Και ας σταθούμε στους πολιτικούς. Το πόθεν έσχες καθενός από αυτούς είναι γνωστό. Και δεν φαντάζομαι να περιμένετε ότι, όλοι αυτοί που εμφανίζονται ως εμπλεκόμενοι, να είναι τόσον ανόητοι ώστε, αν πήραν λεφτά με «τροχήλατες βαλίτσες», να τα έχουν στους λογαριασμούς τους, που είναι δηλωμένοι στη βουλή.
Αν δεν βρείτε άλλους, μυστικούς λογαριασμούς, είτε στην Ελβετία είτε στην Κύπρο, είτε σε «φορολογικούς παραδείσους», πως θα στοιχειοθετήσετε το κακούργημα περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος, και από πού θα κάνετε τις κατασχέσεις;
Ήταν πολύ ωραία η «ατάκα» σας. Αλλά «πολύ ωραία για να είναι και αληθινή».
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση