Ότι χρειάζεται να ξέρετε για τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κοζάνης

2 Min Read

Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνονται και την την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη θα γίνουν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κοζάνης. Σύμφωνα με την Κοινωφελή Επιχείρηση, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους παιδικους σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ και η ανάρτηση των ονομάτων των δικαιούχων από την ΕΕΤΑΑ θα ξεκινήσουν άμεσα οι εγγραφές.

“Είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα και τους δικαιούχους μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία απο την ΕΕΤΑΑ. Αρκετοί θα πάνε στις δομές του ΕΣΠΑ. Θα περιμένουμε απο τους γονείς την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη να έρθουν να εγγράψουν τα παιδιά στους σταθμούς για να ξεκινήσει η νέα χρονιά” λέει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς του δήμου Κοζάνης Μ. Κουτσοσίμος.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσοσίμο υπάρχει αυξητική τάση  στα βρεφικά τμήματα, αλλά δεν θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα, λόγω έλλειψης βρεφικών παιδικών σταθμών. Όσον αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια αυτά δεν αλλάζουν, ωστόσο οι κάτοχοι κάρτας αλληλεγγύης δεν θα επιβαρυνθούν με το σχετικό τροφείο.

“Με βάσεις τις 490 αιτήσεις που είχαμε μέχρι τώρα, διαπιστώσαμε αυξητική ροή στα βρεφικά. Υπάρχει μεγάλος αριθμός βρεφών που θα μείνουν απ’ έξω, ενώ υπάρχουν σκέψεις για την ίδρυση νέου βρεφικού σταθμού” δηλώνει ο κ. Κουτσοσίμος, ενώ προτρέπει τους γονείς να είναι σε εγρήγορση για τα τυχόν κενά που μπορει να προκύψουν.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση