Ουδεμία ένδειξη αλήθειας των καταγγελομένων για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών λέει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου “δεν υπάρχει καμία καταγγελία είτε από φοιτήτριες, είτε από μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του Ιδρύματος. Η υπόθεση αφορά ανώνυμο ηλεκτρονικό μήνυμα προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία διαβιβάστηκε στο Ίδρυμα προς διερεύνηση. Η καταγγελία, της οποίας ο αποστολέας δεν κατέστη εφικτό να ταυτοποιηθεί, ερευνήθηκε πλήρως και δεν προέκυψε ότι συντρέχει λόγος περαιτέρω ενεργειών, διότι ουδεμία ένδειξη αλήθειας των καταγγελλομένων υφίσταται”.

Η ανάδειξη της εν λόγω υπόθεσης, η οποία δεν συνοδεύεται, όπως φαίνεται, από συγκεκριμένα στοιχεία προκαλεί μεγάλο προβληματισμό σχετικά με την κάλυψη του θέματος από μερίδα των μέσων ενημέρωσης, που με μεγάλη σπουδή κινήθηκαν προς την κατεύθυνση απόδοσης ευθυνών και καταδίκης, χωρίς να υπάρχει καν κατηγορητήριο.  Η προσπάθεια, μάλιστα, παραλληλισμού με την υπόθεση των Σερρών δείχνει παντελή έλλειψη δεοντολογίας που θα μπορούσε να φτάσει στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Να σημειωθεί ότι στους κύκλους του Ιδρύματος έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση, ενώ μέλη της κοινότητας αναφέρονται σε “εκείνους που με κολπάκια, βρωμίτσες και συκοφαντίες προσπαθούν να ακυρώσουν την πορεία για το μεγάλο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας”.

Σε  κάθε περίπτωση το θέμα είναι σοβαρό καθώς αφορά το ευαίσθητο θέμα των σχέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών και φοιτητών και πρέπει να αντιμετωπίζεται με την προσοχή που ταιριάζει.

Μοιραστείτε την είδηση