Ούτε για πλάκα

1 Min Read

Ο λύκος, λέει η παροιμία, στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Κι αυτό φάνηκε περίτρανα χθες στη Βουλή, όταν η Χρυσή Αυγή κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα, σε μια πρωτοφανή ενέργεια.

Η ομόθυμη καταδίκη από πλευράς των κοινοβουλευτικών κομμάτων δεν αρκεί, καθώς είναι ολοφάνερο πια ότι τα πράγματα έχουν πάρει μια πολύ άσχημη τροπή.

Αυτές τις ημέρες κάποιοι πλειοδότησαν σε υπερβολή. Άλλοι, σαν τον διαταραγμένο εκδότη του «Μακελειού» που προέτρεψε με το πρωτοσέλιδό του σε στήσιμο των υπευθύνων της συμφωνίας στα 8 μέτρα, αποτέλεσαν την hard-core εκδοχή, ενώ άλλοι υιοθέτησαν πιο light τακτικές, καλώντας απλώς στα όπλα.

Είναι ολοφάνερο ότι μέσα σε αυτή την αναμπουμπούλα ότι χειρότερο έχει να δείξει αυτή η κοινωνία, έχει βγει στην επιφάνεια και εκμεταλλεύεται το συναίσθημα των γνήσιων πατριωτών που ανησυχούν για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Τέτοιες συγκυρίες γεννούν δήθεν μεσσίες ή εκτρώματα, όπως οι πάλαι ποτέ πρώην κολλητές και πρώην ΣΥΡΙΖΑ κυρίες που κρεμιόταν στα κάγκελα και καλούσαν  στον αγώνα.

Τα εκτρώματα αυτά μπορεί να τα πετάει αργότερα στα σκουπίδια η ιστορία, η ζημιά, όμως, έχει γίνει, γιατί κατά κάποιο τρόπο έχουν αφήσει πίσω τη δική τους παράδοση που περιγελά τις αξίες του κοινοβουλευτισμού, χάρη στον οποίο εισέπραξαν μερικές χιλιάδες ευρώ βουλευτικής αποζημίωσης.

Μοιραστείτε την είδηση