Π. Κουκουλόπουλος: «Άμεση λύση για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στη Δυτική Μακεδονία»

2 Min Read

Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ το απόγευμα της Πέμπτης στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών στην Αθήνα, παρευρέθηκε ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, δηλώνοντας τα κάτωθι: 

«”Σιγήν ιχθύος” τηρεί η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ελάχιστες ώρες πριν εκπνεύσει η τελευταία παράταση για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι βυθίζονται στο “έρεβος” της ανεργίας μετά την 31η Μαρτίου. 

Εγκαίρως προ μηνών, στις 20 Οκτωβρίου 2023, είχα καταθέσει στη Βουλή Ερώτηση & Α.Κ.Ε. (Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων) προς τους αρμόδιους Υπουργούς, μαζί με τους συναρμόδιους συναδέλφους μου – βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις σε σειρά καίριων ερωτημάτων για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ. Ζητήσαμε να αποσαφηνίσουν, μεταξύ άλλων, “τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζομένους”. Η Κυβέρνηση, μέσα σε σελίδες επί σελίδων, ουσιαστικά είχε αποφύγει να δεσμευτεί σε οποιαδήποτε νέα πρωτοβουλία επίλυσης, επαναλαμβάνοντας σε γενικές γραμμές όσα ήδη γνωρίζαμε. 

Κι όμως, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Μια Κυβέρνηση που έχει στα χέρια της το “τιμόνι” της Χώρας εδώ και πέντε χρόνια, δεν μπορεί να “νίπτει τας χείρας της”, σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος, ούτε για το διαφαινόμενο λουκέτο σε μια από τις πιο εμβληματικές βιομηχανίες της Χώρας -η οποία συνέβαλε με σημαντικό αποτύπωμα και στο Α.Ε.Π. της Δυτικής Μακεδονίας– ούτε για το γεγονός ότι πετιούνται στην ανεργία εργαζόμενοι με μακρά πολύτιμη εμπειρία

Ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις είναι εφικτές, ως ΠΑΣΟΚ τις έχουμε αναδείξει, έπρεπε ήδη να έχουν δρομολογηθεί. Οφείλουμε όλοι να ακούσουμε τη δίκαιη κραυγή αγωνίας των εργαζομένων, οι οποίοι πέφτουν θύματα εσφαλμένων κυβερνητικών επιλογών, πόσω μάλλον των συμπολιτών μας εδώ στη Δυτική Μακεδονία που έχει βιώσει στο “πετσί” της τι σημαίνει ανεργία. Συνεχίζουμε στο πλευρό τους και καλούμε –για μια ακόμη φορά– τους συναρμόδιους Υπουργούς της Ν.Δ. να πράξουν τα δέοντα, έστω και αργά».

Μοιραστείτε την είδηση