Παιχνίδι, ζωγραφική, πάρτι και χριστουγεννιάτικες παραστάσεις στην Πτολεμαΐδα, αύριο Παρασκευή

3 Min Read

Μια σειρά εκδηλώσεων περιλαμβάνει το εορταστικό πρόγραμμα «Νιφάδα τι Πτολεμα …είδες;»

του Δήμου Εορδαίας, για αύριο Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, που υλοποιείται σε συνεργασία με φορείς και δομές του Δήμου.  

- Advertisement -

Χριστουγεννιάτικο πάρτι θα στηθεί στις 12.00 στον πεζοδρόμο Βασ. Σοφίας από το ΚΔΑΠ Αρλεκίνος, στο οποίο συμμετέχουν ο Σύλλογος Πολυτέκνων Εορδαίας κ.α., ενώ χριστουγεννιάτικα μπισκότα και παιχνίδια θα προσφέρει το 15ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας στο Παιδιατρικό τμήμα του Μποδοσάκειου νοσοκομείου.

Ζωγραφική και Facepainting” στα παιδιά από το Εργαστήρι Σχεδίου & Ζωγραφικής Αλεξάνδρας Τσιτσιντά, για δεύτερη μέρα, το απόγευμα στο Παλιό Πάρκο Πτολεμαΐδας. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ετοίμασε το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΧΑΜΟΓΕΛΩ για το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας, ενώ δράση αναλαμβάνουν πάλι τα “Ξωτικά της Ασβεστόπετρας” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασβεστόπετρας με προβολή ταινίας και παιχνίδια για τα παιδιά. 

Για το απόγευμα υπάρχουν ακόμη τρεις χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις: Η πρώτη “Τα Χριστούγεννα του γατόνου Φον Νιάου”, από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο “ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ”, η οποία συνδυάζεται με θεατρικό παιχνίδι, στον Πεζόδρομο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας. Η δεύτερη “Ο φον Κουραμπιές εναντίον του κόμη Μελαμακαρονί” στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, από το Θεατρικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας  “Ο ΣΩΤΗΡΑΣ”. Η τρίτη είναι μια διασκευή του παραμυθιού του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν “Το κοριτσάκι με τα σπίρτα” από το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, που παρουσιάζεται στις 19.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 3ου Λυκείου Πτολεμαΐδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Παρασκευής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/12/23

  • “Παιδιά ελάτε να κεραστείτε” από 09.00-14.00 στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) της ΚΕΔΕ.
  • “Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και παιχνίδια από παιδικά χεράκια” από το  15ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας, σε συνεργασία με την ζαχαροτέχνη Melisoula (Μελίνα Χατζηπαντελή), στο Τμήμα Παιδιατρικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου ώρα 12.00-13.00.   
  • “Τα ξωτικά της Ασβεστόπετρας” Παιδική ταινία, παιχνίδια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασβεστόπετρας, στις 16.00 στην Αίθουσα του συλλόγου. 
  • ΖΩΓΡΑΦΙ-ΖΩ από το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΧΕΔΙΟΥ & ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΤΣΙΝΤΑ “Facepainting”, από 17.00-20.00 στο Παλιό Πάρκο Πτολεμαΐδας. 
  • “Το μαγικό Χαμόγελο των Χριστουγέννων” 17.00-19.00 Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΧΑΜΟΓΕΛΩ
  • “Τα Χριστούγεννα του γατόνου Φον Νιάου”: Θεατρική Παράσταση και θεατρικό παιχνίδι ώρα 18.00 στον Πεζόδρομο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας, από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο “ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ”. 
  • “Ο φον Κουραμπιές εναντίον του κόμη Μελαμακαρονί” από το Θεατρικό Τμήμα “ΜΙΚΡΗ ΑΥΛΑΙΑ” του Πολιτιστικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας  “Ο ΣΩΤΗΡΑΣ” ώρα 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. 
  • “Το κοριτσάκι με τα σπίρτα” διασκευή του παραμυθιού του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν από το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, ώρα 19.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 3ου Λυκείου Πτολεμαΐδας.
Μοιραστείτε την είδηση