ΠΑΜΕ: Καταγγελίες για απόκρυψη κρουσμάτων κορωνοϊού σε επιχειρήσεις εστίασης στην Κοζάνη

2 Min Read

Στην κεντρική πλατεία Κοζάνης συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης σωματεία και φορείς στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης του ΠΑΜΕ. Οι συγκεντρωμένοι φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις, διαδήλωσαν ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Επίσης ζητούν να μην περάσει το νομοσχέδιο για κατάργηση του 8ωρου και αύξηση των υπερωριών που δεν θα αμείβονται.

Χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος της νεοσύστατης Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό Δημήτρης Τζελαπτσής ο οποίος κατήγγειλε απόκρυψη κρουσμάτων κορωνοϊού σε επιχειρήσεις εστίασης στη Κοζάνη που θέτουν σε κίνδυνο, όπως είπε, την υγεία δεκάδων εργαζομένων. Ο ίδιος ζήτησε να γίνουν δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους από το κράτος και τους ιδιοκτήτες.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης Γιώργος Γκούμας ο οποίος επέρριψε ευθύνες σε Κυβέρνηση και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για τα κρούσματα σε εργασιακούς χώρους τονίζοντας πως με πρόσχημα την «ατομική ευθύνη» μένουν εκτεθειμένοι στον ιό εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Αναφορά έγινε και στην απολιγνιτοποίηση και στο μάστερ πλαν χαρακτηρίζοντάς το «ταφόπλακα» για την περιοχή. Με αφορμή και την έναρξη της χειμερινής περιόδου της τηλεθέρμανσης τονίστηκε ακόμη πως μια από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης θα είναι και το μέλλον της και οι ενδεχόμενες αυξήσεις ου θα επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά. «Αύξηση στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης σημαίνει ότι τα σχολεία, το νοσοκομείο δε θα μπορούν να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς. Αύξηση στα τιμολόγια με το λαϊκό εισόδημα ήδη να συρρικνώνεται σημαίνει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η δυνατότητα εκατοντάδων νοικοκυριών να ζεστάνουν το σπίτι τους. Κανένα από αυτά τα σενάρια δεν πρέπει να αποδεχτούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκούμας.

Σωκράτης Μουτίδης

 

Μοιραστείτε την είδηση