ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό

4 Min Read

Συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ την Παρασκευή το βράδυ στην Κοζάνη.

Η σχετική ανακοίνωση:

- Advertisement -

Υπάλληλοι κι εργάτες, συνταξιούχοι και άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι κι αγρότες

Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν! Όλοι σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Η παλλαϊκή συμμετοχή εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας, συνταξιούχων, όλων των εργαζόμενων λαϊκών στρωμάτων στην απεργία της 4ης Φλεβάρη για να αποσυρθεί ο αντιασφαλιστικός νόμος-λαιμητόμος, αλλά και το μήνυμα του μεγαλειώδους πανελλαδικού συλλαλητηρίου αγροτών-εργατών στις 12-13 Φλεβάρη στην Αθήνα ότι συνεχίζουμε, δεν κουραζόμαστε, δεν υποχωρούμε, αναδεικνύει την τεράστια δύναμη της συμμαχίας μας.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που πήραν μέρος και απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμη το βήμα να βρεθούν μαζί μας στο δρόμο του αγώνα. Η συμμετοχή όλων μας είναι το δικό μας όπλο προκειμένου να σταματήσουμε το έγκλημα της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Υπάλληλοι κι εργάτες, συνταξιούχοι και άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι κι αγρότες

Με διαρροές στον Τύπο για την «αξιολόγηση» και την πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, η κυβέρνηση προαναγγέλλει ένταση της αντεργατικής – αντιλαϊκής επίθεσης το επόμενο διάστημα και διεύρυνσή της με νέα μέτωπα σε βάρος του λαού. Έτσι, δίπλα στο Ασφαλιστικό, που κυριάρχησε τους προηγούμενους μήνες, προστίθεται τώρα το Φορολογικό. Για τους μεν αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, η φοροκαταιγίδα που ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι γνωστή και ψηφισμένη από τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Για τους δε εργαζόμενους, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται πως κρύβει επώδυνες εκπλήξεις, που θα πλήξουν κι άλλο το ήδη «μαδημένο» λαϊκό εισόδημα. Και βέβαια, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι από τις βασικές προβλέψεις του μνημονίου είναι η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου προς το χειρότερο, η παραπέρα ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας και η απελευθέρωση των απολύσεων. Ειδικά γι’ αυτό το «πακέτο μέτρων» που αφορά στα Εργασιακά, η κυβέρνηση, η ΕΕ και η μεγαλοεργοδοσία έχουν ήδη δείξει τα δόντια τους.

Σε ότι αφορά το Ασφαλιστικό, που προβάλλεται και σαν προαπαιτούμενο για να ολοκληρωθεί η «αξιολόγηση», είναι πλέον εμφανές ότι το σχέδιο που διαμορφώνεται, θα είναι πολύ χειρότερο από το έκτρωμα που παρουσίασε με την πρότασή της η κυβέρνηση. Έτσι, έχει μηδενική αξία η προσπάθεια που κάνει να ελιχθεί με προσκλήσεις για διάλογο, όταν είναι βέβαιο ότι στη διαπραγμάτευση με την τρόικα συζητάει και καταλήγει σε ακόμα πιο δραστικά μέτρα αύξησης των εισφορών και μείωσης των παροχών, ανεξάρτητα από τους ρυθμούς προσαρμογής που θα επιλεγούν στο τέλος, για να μειώσουν τις λαϊκές αντιδράσεις. Αυτά που η κυβέρνηση παρουσιάζει σαν «βελτιωτικά» τάχα μέτρα, είναι «αέρας κοπανιστός» και δείχνουν τα περιορισμένα περιθώρια που έχει να ελιχθεί απέναντι στο λαό, στην προσπάθειά της να υπηρετήσει τις επείγουσες και αδιαπραγμάτευτες για κάθε κυβέρνηση ανάγκες του κεφαλαίου, σε συνθήκες μάλιστα που η οικονομία δυσκολεύεται πολύ να ανακάμψει. Επομένως, η περίοδος που διανύουμε, σε καμιά περίπτωση δεν είναι περίοδος «νηνεμίας» σε ότι αφορά τις αντιλαϊκές διαθέσεις της κυβέρνησης. Το αντίθετο συμβαίνει. Στο παρασκήνιο, όχι μόνο ενισχύονται με νέα μέτρα μέτωπα που είναι ανοιχτά, όπως το Ασφαλιστικό, αλλά ανοίγουν κι άλλα. Κάθε παραίτηση, αναμονή ή καθυστέρηση στην καλύτερη οργάνωση της πάλης μπορεί να φέρει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα σε χειρότερη θέση, στην αντιπαράθεση με τα μέτρα της κυβέρνησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους,

να εντείνουν τις προσπάθειες, με σχέδιο, δουλειά στους κλάδους, οργάνωση και διεύρυνση της συσπείρωσης στα σωματεία, με νέες πρωτοβουλίες και δυνάμωμα της συμβολής των εργαζομένων στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των αποφάσεων, τα συνδικάτα χρειάζεται τα βήματα που έκαναν το προηγούμενο διάστημα να τα πάνε παραπέρα, να προετοιμαστούν για κλιμάκωση με όλες τις μορφές.

IMG_6964 IMG_6954 IMG_6949

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση