Παναγιώτης Δημόπουλος για Λευτέρη Ιωαννίδη: «Ήσουν ένας καλός Δήμαρχος Κοζάνης. Κι όπως έλεγε και ο Μπετόβεν “για να φτιάξεις καλή σούπα χρειάζεσαι καλή καρδιά”. Την είχες και την έχεις»

3 Min Read

Με μια σονάτα του Μπετόβεν (Piano Sonata No1. In F Minor, Op. 2, No1 – 2 Adagio) ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και μουσικός Παναγιώτης Δημόπουλος «αποχαιρέτησε» τον πρώην Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη από επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις». Ο κ. Δημόπουλος με μια ανάρτηση στο Facebook με «ετικέτα» στον κ. Ιωαννίδη, τον ευχαριστεί για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη που του έδειξε κατά την διάρκεια της 5ετούς θητείας της «Κίνησης» στο τιμόνι του Δήμου Κοζάνης και κάνει μια συνοπτική αναφορά της σχέσης τους από την στιγμή που γνωρίστηκαν πριν δέκα χρόνια έως και σήμερα.

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Δημόπουλου έχει ως εξής:

«Oι οφειλόμενοι έπαινοι.

Με τον τ. Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη διαφώνησα πολλές φορές και του έγινα και συχνά κουραστικός σε συνθήκες που οι συνεργάτες του έπρεπε μάλλον να τον ξεκουράζουμε και να τον στηρίζουμε και όχι να τον φορτίζουμε. Όμως πάντοτε ήξερε να αντέχει και να συζητάει τις διαφωνίες. Όχι απλώς συνυπήρξαμε, αλλά και συνεργαστήκαμε και κυρίως γίναμε φίλοι.

Από την πλευρά μου ό,τι καλό μπορεί να πετύχαμε στην Βιβλιοθήκη και στα πολιτιστικά του Δήμου την περίοδο 2014-19 το πιστώνω σε μεγάλο βαθμό στην καλή του θέληση και το πραγματικό ενδιαφέρον του για τον σύγχρονο πολιτισμό και το μέλλον της κοινωνίας της Κοζάνης. Πριν 10 χρόνια στην πρώτη μας συνάντηση μιλήσαμε για την παραγωγική οικονομία της περιοχής. Η θέση του ήταν δυστυχώς προφητική, οι λύσεις του παραμένουν καλές και εφικτές, το ενδιαφέρον του το ίδιο πάντα έντονο και σταθερό για το κοινό καλό.

Η φιλία μας ξεκίνησε πριν γίνει Δήμαρχος, όταν διοργανώσαμε μαζί μερικές συναυλίες στην Αθήνα και σε πόλεις της Βορείου Ελλάδας. Θυμάμαι πως αργότερα, σπάνιο γεγονός για την ιστορία της Ελληνικής αυτοδιοίκησης, τον βρήκα στο γραφείο του κάποιο απόγευμα να ακούει το αργό μέρος που ακούτε πιο κάτω. Χωρίς πόζα, χωρίς ψευδοελιτισμούς, από αγνή επιλογή ορίζοντα. Αυτές οι λεπτομέρειες μετράνε, αν κανείς δεν συμπλέκεται.

Το 2019 ο λαός της Κοζάνης δεν τον επανεξέλεξε. Ήμουν στο γραφείο του όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Η στάση του εκείνες τις πρώτες στιγμές μου έδειξε τον βαθύ σεβασμό στην διαδικασία και στο εκλογικό σώμα και την απουσία εγωϊσμού και πάθους. Και πάλι αυτές οι λεπτομέρειες μετράνε, και πάλι αν κανείς δεν συμπλέκεται.

Χθες ο Λευτέρης ανακοίνωσε πως δεν θα ξαναείναι υποψήφιος με την παράταξή του σε δημοτικές εκλογές. Είχε τελικά μία θητεία ως Δήμαρχος, ίσως του έπρεπε και ίσως του άξιζε μια δεύτερη. Δεν πάει όμως ούτε με το κιλό, ούτε με τα χρόνια. Πάει με τον τρόπο και ο τρόπος ήταν σωστός.

Λευτέρη, ήσουν ένας καλός Δήμαρχος Κοζάνης. Κι όπως έλεγε και ο συνθέτης του κάτωθι “για να φτιάξεις καλή σούπα χρειάζεσαι καλή καρδιά”. Την είχες και την έχεις. Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία».

 

Μοιραστείτε την είδηση