Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | On Line επιμορφωτική διημερίδα για τη «Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε σύγχρονα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα»

2 Min Read

Online επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα τη «Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε σύγχρονα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα» διοργανώθηκε στις 9-10 Μαΐου από το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «ΤΗΜΕΝΟΣ» του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης (με συντονίστρια την κ. Ναταλία Βουεβούτκο, Αν. Καθηγήτρια) και την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας (με συντονίστρια την κ Ελένη Ντόμπρα, επικεφαλής του Τμήματος Εκπαίδευσης της Ομοσπονδίας).

50 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας (Μαριούπολη, Κίεβο, Οδησσό, Χάρκοβο, Ντνιπρο, Ντόνετσκ, Ζαπορίζια και άλλες πόλεις) παρακολούθησαν τη διημερίδα την οποία συντόνισε η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας, Καθηγήτρια Ελένη Γρίβα και υποστήριξε τεχνικά ο κ. Γεώργιος Σεμερτζίδης. Μέλη του διδακτικού προσωπικού και συνεργάτες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Ελένη Γρίβα, Ιφιγένεια Κωφού, Έλενη Κοροσίδου, Σταύρος Καμαρούδης, Ιωάννα Καϊάφα, Σπύρος Μπούρας, και Κική Αμαραντίδου) ανέπτυξαν θεματικές που εστιάζουν στις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές για την ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων και στρατηγικών στην Ελληνική ως Δεύτερη/Ξένη Γλώσσα, στις δεξιότητες διαπολιτισμικής επικοινωνίας, στις εναλλακτικές μορφές γραφής καθώς και στις τεχνικές και δραστηριότητες δημιουργικής γραφής.

Στο τέλος της διημερίδας έγινε ουσιαστικός διάλογος με τους εκπαιδευτικούς για θέματα διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας ενώ από όλες τις πλευρές υπήρξε η δέσμευση πως η συγκεκριμένη διημερίδα θα αποτελέσει την απαρχή και άλλων δράσεων από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του ΠΕΚ/ΠΔΜ «ΤΗΜΕΝΟΣ» σε συνεργασία με το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης και την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας.

Μοιραστείτε την είδηση