Πάνω από 25 περιστατικά δέχθηκε ο σταθμός πρώτων βοηθειών την περίοδο της αποκριάς

2 Min Read

Ανάμεσα τους εκδορές, καψίματα και αναπνευστικά προβλήματα

Για τον σταθμό πρώτων βοηθειών που δημιουργήθηκε από το δήμο Κοζάνης και στεγάστηκε στην κεντρική πλατεία του δήμου και τις υπηρεσίες που παρείχε την περίοδο της Αποκριάς μίλησε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας, Βασίλης Παπαποστόλου στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης.

Ο κ. Παπαποστόλου υπογράμμισε πως οι νοσηλεύτριες από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» βοήθησαν αυτό το διάστημα αλλά οι θέσεις θα καλυφθούν από νοσηλεύτριες του Ερυθρού Σταυρού κατά πάσα πιθανότητα και μια νοσηλεύτρια σε 8ωρη βάση, μέσω του προγράμματος της ΔΥΠΑ για ανέργους 55 – 67 ετών. «Οι νοσηλεύτριες ήταν στην πρώτη γραμμή και βοήθησαν αλλά δεν θα είναι αυτές που θα στελεχώσουν τον σταθμό γιατί χρειάζονται στα καθήκοντα τους καθημερινά. Ίσως μπορούν να βοηθήσουν κάποια απογεύματα αλλά δεν θα είναι αυτές που θα επανδρώνουν τον σταθμό στο 100%» τόνισε ο ίδιος.

Συνέχισε λέγοντας πως ο δήμος έχει στείλει έγγραφο στον Ερυθρό Σταυρό και περιμένουν την απάντηση του Δ.Σ. που ήταν θετικό καθώς έχουν πολλές νοσηλεύτριες που μπορούν να βοηθήσουν ενώ έχουν μιλήσει και με τους διασώστες οι οποίοι το σαββατοκύριακο ανέλαβαν τα περισσότερα περιστατικά που προέκυψαν.

Τα περιστατικά που προέκυψαν ήταν, εν μέσω άλλων, αναπνευστικά προβλήματα και καψίματα από τα καπνογόνα που άναψαν τα παιδιά, εκδορές και μέθη. Μόνο το Σάββατο προέκυψαν γύρω στα 14 περιστατικά και όλες τις ημέρες πάνω 25.

«Το Σάββατο το βράδυ υπήρξαν πάρα πολλά περιστατικά, ευτυχώς όχι πολύ σοβαρά και δύο από αυτά στάλθηκαν στο νοσοκομείο. Να διευκρινίσουμε πως πρόκειται για σταθμό πρώτων βοηθειών, δεν είναι ούτε ιατρικό κέντρο, ούτε παρέχει ιατρική βοήθεια, παρέχουμε μόνο πρώτες βοήθειες» τόνισε καταλήγοντας ο κ. Παπαποστόλου και υπογράμμισε πως με τον Ιατρικό Σύλλογο θα συνεργαστούν μόνο για κάποιες δράσεις και όχι για να στελεχώσουν το σταθμό.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση