«Πάνω του» παίρνει τον καλοκαιρινό σχεδιασμό του ΔΗΠΕΘΕ ο Ν. Κέφαλος

3 Min Read

Ως παράτυπη καταγγέλλει την απόφαση η δημοτική κίνηση

Στον καλλιτεχνικό σχεδιασμό του προγράμματος του ΔΗΠΕΘΕ για το καλοκαίρι που πλησιάζει αποφάσισε να προχωρήσει το διοικητικό συμβούλιο του θεάτρου. Αυτό παρά το γεγονός ότι η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή παραμένει κενή.

Να υπενθυμίσουμε ότι η καλλιτεχνική διεύθυνση βρίσκεται στον «αέρα» εδώ και τέσσερις μήνες. Από τη λήξη της σύμβασης του Βασίλη Μυριανθόπουλου κι έπειτα, «χηρεύει», καθώς η διαδικασία επιλογής νέου καλλιτεχνικού διευθυντή δεν τελεσφόρησε ως τώρα. Μετά την αρνητική γνωμοδότηση του υφυπουργού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, το ΔΗΠΕΘΕ αποφάσισε να ξαναστείλει την απόφαση, πλαισιωμένη από το αιτιολογικό της πρότασης του Γιώτη Βασιλειάδη και τώρα περιμένει την οριστική αντίδραση από το υπουργείο.

Να σημειωθεί ότι ο ρόλος της καλλιτεχνικής διεύθυνσης στα ΔΗΠΕΘΕ είναι ιδιαίτερα σημαντικός και συνδέεται άμεσα με την χρηματοδότηση μέσω της τριμερούς συμφωνίας Δήμου, Περιφέρειας και Υπουργείου.

Κουζιάκης: Σχέδια για μετατροπή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης από περιφερειακό σε δημοτικό

Την ίδια ώρα από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις. Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» Χάρης Κουζιάκης κάνει λόγο για σχέδια μετατροπής του ΔΗΠΕΘΕ από περιφερειακό σε δημοτικό και προσπάθεια της δημοτικής αρχής να το «μικρύνει». Κατηγορεί δε τον πρόεδρο Νίκο Κέφαλο για άτυπη ανάληψη των καθηκόντων της καλλιτεχνικής διεύθυνσης κόντρα στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την τριμερή σύμβαση.

Η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης

Και η ιστορία στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης επαναλαμβάνεται…

Με χθεσινή απόφαση του η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβούλιου του ΔΗΠΕΘΕ αποφάσισε να προχωρήσει στον καλλιτεχνικό σχεδιασμό για το καλοκαίρι του 2022, χωρίς την παρουσία καλλιτεχνικού διευθυντή ή συμβούλου.

Θεώρησε παράτυπα ότι αρκεί η εισήγηση του Προέδρου του ΔΣ για την απόφαση παραγωγής του έργου “Group Therapy” κόστους 66.000,00 ευρώ.

Όπως συνέβη το 2020 έτσι και τώρα ο κύριος Κέφαλος αναλαμβάνει ατύπως και τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή για να «σώσει» το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης από την ανυποληψία και το αδιέξοδο που το έχουν οδηγήσει, με τις αποφάσεις τους, ο ίδιος και η Δημοτική Αρχή Μαλούτα-Μιχαηλίδη-Σημανδράκου.

Όμως ένας επιδοτούμενος οργανισμός του Δήμου δεν μπορεί να λειτουργεί σύμφωνα με τους ευσεβείς πόθους του ορισμένου Προέδρου του.

Επίσης, τα σχέδια που απεργάζονται οι ίδιοι για μετατροπή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης από Περιφερειακό σε Δημοτικό χωρίς την «ενοχλητική» παρουσία της Περιφέρειας και του Υπουργείου καλό είναι να πάψουν να υφίστανται άμεσα.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης δεν είναι τσιφλίκι τους για να το μικρύνουν κατά τον πόθο τους.

Σωκράτης Μουτίδης www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση