Παπαδημούλης: Από το κακό στο χειρότερο η Κοζάνη και η Δυτική Μακεδονία

2 Min Read

Επίσκεψη κλιμακίου υποψήφιων Ευρωβουλευτών της Νέας Αριστεράς στην περιοχή

«Από το κακό στο χειρότερο» είπε για την κατάσταση που συνάντησε στην Κοζάνη και στην Δυτική Μακεδονία ο απερχόμενος Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι υπόσχεται επενδύσεις στην περιοχή χωρίς να έχει γίνει τίποτα πέντε χρόνια τώρα με την «βίαιη απολιγνιτοποίηση να συνεχίζεται». Ο κ. Παπαδημούλης βρέθηκε στην Κοζάνη μαζί με τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς Γιάννη Καλομενίδη και Αννέτα Τσελεπή,. Το κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμαρχο Κοζάνης και αμέσως μετά μίλησαν στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου.

- Advertisement -

Ο κ. Παπαδημούλης περιέγραψε την σημερινή εικόνα της Ευρώπης με γκρίζο χρώμα λόγω της ανόδου της ακροδεξιάς και των συντηρητικών παρατάξεων τονίζοντας πως ο «στίβος είναι ανταγωνιστικός και διαρκώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετακινείται σε δεξιότερες και χειρότερες κατευθύνσεις με ευθύνη της Προέδρου της Κομισιόν». Μίλησε για μεγαλύτερες ανισότητες στην Ευρώπη και αναφέρθηκε στο ψήφισμα για το κράτος-δικαίου στην Ελλάδα, ζητώντας από τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να στηρίξουν το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς «που συνεχίζει την αριστερή παράδοση Φλωράκη, Αλαβάνου και Παπαγιαννάκη και έχει ανθρώπους ικανούς και άξιους και όχι διασημότητες των πρωινάδικων».

Από την μεριά του ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιάννης Καλομενίδης, εστίασε στον ιατρικό κλάδο γνωρίζοντας εκ των έσω την υγεία (είναι γιατρός πνευμονολόγος). «Ειδικά η Κοζάνη και η Δυτική Μακεδονία είναι η πλέον αδικημένη υγειονομικά. Η χώρα μας χρειάζεται ενίσχυση του ΕΣΥ και επενδύσεις στην πρωτοβάθμια και μετανοσοκομειακή φροντίδα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καλομενίδης.

Η υποψήφια Ευρωβουλεύτρια Αννέτα Τσελεπή, μίλησε για ισχυρή εκπροσώπηση των νέων που πρέπει να υπάρξει στις Ευρωεκλογές με έκφραση των προοδευτικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων. «Πρέπει αυτή η πρόοδος να δημιουργήσει οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας» ανέφερε.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση