Παπαθανάσης για Ακρινή: Από ‘δω και πέρα αρμοδιότητα της κυβέρνησης

1 Min Read

“Το θέμα της Ακρινής είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Ενέργειας” ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. Ουσιαστικά, ο κ. Παπαθανάσης με αυτό τον τρόπο κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει να σχολιάσει το αν η κυβέρνηση πρόκειται να αποδεχθεί την απόφαση του δημοψηφίσματος της Ακρινής. Ο κ. Παπαθανάσης εστίασε στη δική του πρόταση, την οποία χαρακτήρισε αναπτυξιακή και στην κατεύθυνση του “πρασινίσματος” του χωριού και πρόσθεσε ότι όλα τα υπόλοιπα είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Ενέργειας.
Θυμίζουμε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δίνει εντολή στα υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομίας να ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα για να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα που αφορά στην απαλλοτρίωση και μετεγκατάσταση του οικισμού.
Μέχρι σήμερα, ωστόσο, τηρείται σιγή ιχθύος τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τους κυβερνητικούς βουλευτές της περιοχής.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση