Πάψτε πια να λειτουργείτε ως ηθικοί αυτουργοί

3 Min Read

Άστραψε και βρόντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στην βουλή, καταγγέλλοντας ότι ο Χρυσοχοίδης διοικεί τα πανεπιστήμια, επειδή έκλεισε, ως τις 17 Νοεμβρίου, η εξώθυρα του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Κάνοντας ότι αγνοεί πώς την απόφαση για το κλείσιμο δεν την πήρε η ΕΛΑΣ, ούτε ο Χρυσοχοίδης, αλλά η σύγκλητος. Βλέπετε οι πανεπιστημιακοί είναι αρεστοί στον ΣΥΡΙΖΑ μόνον όταν συγκροτούν μια ισχυρή ομάδα που επί χρόνια κρατούσε την ηγεσία της συνδικαλιστικής οργάνωσης τους, επειδή οι άλλοι, οι πολλοί, δεν ήθελαν να έχουν προστριβές μαζί τους.
Κάλοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτοί που εμφορούνται από το ίδιο πνεύμα που εξέφρασε ο βουλευτής Αχαΐας του κόμματος, καθηγητής της ιατρικής σχολής Πατρών, Κωνσταντίνος Μάρκου. Ο οποίος, όταν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι οι «μπαχαλάκηδες» έσπασαν με αλυσοπρίονο την αλυσίδα με την κλειδαριά, που είχε τοποθετηθεί από την σύγκλητο, έσπευσε να αναφωνήσει: «Και καλά έκαναν». Σε προκλητική ταύτιση με τους μπαχαλάκηδες που σκορπούν καταστροφές και τρόμο στους πανεπιστημιακούς χώρους.
Ο κ. Φίλης, είναι δημοσιογράφος και προβάλλεται ως ιστορικός. Ιδιότητες που του επιτρέπουν να γνωρίζει πόσα στελέχη του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος, είτε έμειναν στο «ορθόδοξο» ΚΚΕ, είτε πέρασαν, μετά τις δυο διασπάσεις, στην «ανανεωτική αριστερά», που σήμερα εκπροσωπείται από το κόμμα του, φοίτησαν σε πανεπιστήμια του άλλοτε ανατολικού συνασπισμού, κυρίως της Σοβιετικής Ένωσης. Δεν ρωτά κάποιον από αυτούς, αν μπορούσε να κάνει στους χώρους διδασκαλίας, έστω το ένα εκατοστό από όσα διαπράττουν οι «μπαχαλάκηδες» στα δικά μας ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα;
Έχω επισκεφθεί, στα χρόνια του «υπαρκτού σοσιαλισμού», από το Λεμονόσοφ της Μόσχας, ως τα αντίστοιχα της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και άλλων ανατολικών χωρών. Και παντού οι φοιτητές «στέκονταν παναγίες», υπό την επιτήρηση βεβαίως της «περιφρούρησης», χωρίς κανείς να διανοείται να προσχωρήσει σε καταστροφές και ασχήμιες σαν αυτές που διαπράττονται εδώ. Αν το αποτολμούσε, τον περίμενε αφαίρεση της φοιτητικής ιδιότητας και αποστολή για …αναμόρφωση, σε κάποιο «γκούλακ».
Αφού «για πρώτη φορά» φθάσατε να ασκήσετε, επί τέσσερα και πλέον χρόνια, την εξουσία σε τούτη την δημοκρατική χώρα της Ευρώπης, καιρός να μάθετε να προσεγγίζετε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα την υπόθεση της Παιδείας και των πνευματικών ελευθεριών. Να διακρίνετε επιτέλους το ακαδημαϊκό άσυλο, από την ασυλία εγκληματικών στοιχείων.

Μοιραστείτε την είδηση