Παραδίδουν τα κλειδιά των καταστημάτων εστίασης και καφέ στο Δημαρχείο Κοζάνης οι ιδιοκτήτες

2 Min Read

Του Σωκράτη Μουτίδη

Τα κλειδιά των καταστημάτων τους θα παραδώσουν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Κοζάνης οι επαγγελματίες εστίασης και καφέ της πόλης, σε μια συμβολική κινητοποίηση ζητώντας από την Κυβέρνηση ουσιαστικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεών τους.

- Advertisement -

Πρόκειται για μια πανελλαδική δράση που θα γίνει σε πολλές πόλεις της χώρας μετά τις οργισμένες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις τους Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη «όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει τα κλειδιά της επιχείρησής του εγώ τα παίρνω».

Το πρωί της Τετάρτης τα μέλη του Συλλόγου «ΕΡΜΗΣ» στην Κοζάνη θα παραδώσουν τα κλειδιά τους στο Δημαρχείο και με την ευκαιρία αυτή θα καταδείξουν για άλλη μια φορά πως τα μέχρι τώρα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση είναι ένα «τίποτα» όπως λέει ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αλέκος Βουτυρής.

«Ειδικά για την επιστρεπτέα προκαταβολή έχω πει και το ξαναλέω πως πρόκειται για ένα δάνειο το οποίο μάλιστα δεν το έχουν πάρει και όλοι! Ειδικά στην προκαταβολή νούμερο τέσσερα το 50% ήταν μη επιστρεπτέο! Δηλαδή σε εταιρείες με περισσότερους από δυο εταίρους θα έπρεπε να μοιραστούν το ποσό των 2000 ευρώ! Ε, με τόσα λεφτά θα έπρεπε να κάνουμε μαθήματα με μάγους για να μπορέσουμε να ζήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βουτυρής, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στην Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση