Παράλογη χαρακτηρίζουν την μετατροπή της Ψυχιατρικής σε κλινική Covid-19 οι εργαζόμενοι του Μαμάτσειου

2 Min Read

Παράλογη ενέργεια» χαρακτηρίζουν την μετατροπή της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Μαμάτσειου» σε κλινική COVID-19 οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διοίκηση του Μαμάτσειου προέκρινε να μετατραπεί η Ψυχιατρική σε κλινική Covid-19 και να μεταφέρονται τα βαριά περιστατικά στην Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες σε επίπεδο Βόρειας Ελλάδας η πληρότητα των κλινικών Covid-19 έχει φτάσει στο 95% και υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες για την αντοχή του συστήματος.

- Advertisement -

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Την στιγμή που όλη η Ελλάδα στενάζει πάνω από ένα κρεβάτι εντατικής, οι εγκέφαλοι του υπουργείου υγείας αδυνατούν να αντιληφθούν πώς πρέπει να οργανώσουν τη μάχη απέναντι στον Covid-19.Κατά τον σχεδιασμό της τρίτης φάσης αντιμετώπισης της πανδημίας (Plan–C), η διοίκηση του υπουργείου προέκρινε να μετατραπεί η ψυχιατρική κλινική του “Μαμάτσειου” Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης σε κλινική Covid-19, με τη μεταφορά των βαρέων περιστατικών της στη Θεσσαλονίκη και την έκδοση εξιτηρίων για τις ελαφρύτερες περιπτώσεις.

Δεδομένων των ειδικών συνθηκών που απαιτούνται για μια ψυχιατρική κλινική, αυτό το λιγότερο φαντάζει παράλογο. Στην Κοζάνη υπάρχουν διαθέσιμες ιδιωτικές μονάδες υγείας που μπορούν να επιταχθούν για να επιτελέσουν αυτόν τον ρόλο διασφαλίζοντας παράλληλα τη λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής, ενώ τον ίδιο ρόλο θα μπορούσε να παίξει και το παλαιό νοσοκομείο 403 του π. Α’.Σ.Σ..

Η κυβέρνηση παρότι είχε στη διάθεσή της 8 μήνες, ώστε να προετοιμάσει τις απαιτούμενες υποδομές, δεν έκανε τίποτα τρέχοντας τώρα πίσω από τις εξελίξεις. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη μάχη απέναντι στην πανδημία να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ώστε να βγούμε όλοι μας νικητές και με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Μοιραστείτε την είδηση