Παραμένει πολύ αυξημένη η ανάγκη για αίμα- Οι δυο Σύλλογοι της Κοζάνης κάνουν την δική τους προσπάθεια

3 Min Read

Οι εκκλήσεις των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών της Κοζάνης για αιμοδοσία συνεχίζονται. Τα αποθέματα αίματος στα νοσοκομεία της χώρας μας εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλά και η ζήτηση αυξημένη, γι’ αυτό και γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια εξεύρεσης νέων αιμοδοτών για αιμοδοσία. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια από τους συλλόγους να κρατηθούν «ζωντανοί» αφού τα έξοδα έχουν αυξηθεί και στήριξη δεν υπάρχει.

«Το 2022 αποτελεί μια ακόμη τρίτη δύσκολη χρονιά για όλους μας λόγω των συνεπειών της υγειονομικής πανδημίας την οποία συνεχίζουμε να βιώνουμε αλλά και λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Ο Σύλλογός μας θα προσπαθήσει να συνεχίσει το έργο και τις δράσεις του. Ελπίζουμε μόνο να μη χρειαστεί να αναστείλουμε τη λειτουργία του επειδή δε θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στα λειτουργικά του έξοδα. Φέτος με τη συμπαράσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) θα διαθέσουμε λαχεία, προκειμένου να συνεχίσουμε την λειτουργία μας για το επόμενο χρονικό διάστημα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοπεταλιοδοτών «Σταγόνα Ελπίδας».

- Advertisement -

Ο Σύλλογος ξεκινά την διάθεση λαχείων με κόστος 1 ευρώ το καθένα, προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα ικανό ποσό για να συνεχιστεί η λειτουργία του. Θα κληρωθούν συνολικά επτά δώρα, τα οποία είναι: Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο αξίας 450 ευρώ, διαμονή πέντε (5) ημερών στο Λιμένα Θάσου (Ιούνιο ή Σεπτέμβριο 2023) αξίας 400 ευρώ, διαμονή τεσσάρων ημερών στην Πορταριά Βόλου σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό αξίας 400 ευρώ, ένα ηλεκτρικό πατίνι αξίας 300 ευρώ, ένα Laptop Samsung αξίας 300 ευρώ και δύο iPad αξίας 250 το καθένα.

Αιμοδοσία στον Άργιλο

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Γέφυρα Ζωής» πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία στον Άργιλο και καλεί τους πολίτες να ανταποκριθούν. Η αιμοδοσία θα γίνει με τη συμμετοχή του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Αργίλου από τις 15:30 έως τις 20:30 (προσέλευση μέχρι 20:00), στα γραφεία της Κοινότητας Αργίλου με το τμήμα Αιμοδοσίας του «Μαμάτσειου» Γ.Ν. Κοζάνης.

«Επειδή υπάρχουν ελλείψεις αίματος στα νοσοκομεία πάρτε και ένα φίλο ή μια φίλη και ελάτε να ενισχύσουμε τα αποθέματα. Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι η πιο όμορφη και απλή απόδειξη της αγάπης μας προς τους συνανθρώπους μας» αναφέρει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος.

 

Μοιραστείτε την είδηση