Παραμένει στην Κοζάνη το παράρτημα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου- Σε αναζήτηση κατάλληλου χώρου

2 Min Read

Παραμένει στην Κοζάνη το παράρτημα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, όπως προέκυψε από τη συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη με τον Πρόεδρο του ΕΑΠ Βασίλη Καρδάση, παρουσία του βουλευτή Ν. Κοζάνης Μίμη Δημητριάδη.Σύμφωνα με τις δηλώσεις το πρόβλημα που προέκυψε αφορούσε κυρίως το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΑΠ, που σήμερα βρίσκονται στο χώρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  και δεν ικανοποιούν τη διοίκηση του ΕΑΠ.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης “συμφωνήσαμε με τον Πρόεδρο του ΕΑΠ να προχωρήσουμε μαζί τα επόμενα χρόνια.Υπάρχει η βούληση από το ΕΑΠ να υπάρχει παράρτημα στην Κοζάνη επιδιώκοντας την αναβάθμιση του, μέσω των υποδομών και κυρίως μέσω του ρόλου του”.

- Advertisement -

Ο κ. Καρδάσης με τη σειρά του τόνισε πως “στα 2,5 χρόνια που είμαστε στη διοίκηση του ΕΑΠ έχουμε προβεί σε μια ιδιαίτερα ανανεωτική προσπάθεια, που έχει αλλάξει την εικόνα του. Έχουμε προτάξει πως τα παραρτήματα πρέπει να είναι εστίες πανεπιστημιακής κοινότητας και όχι απλή ταμπέλα με τις απαραίτητες υποδομές. Στην Κοζάνη έχω κάνει και στο παρελθόν επισκέψεις, καθώς υπήρχε η αδυναμία εξεύρεσης κατάλληλου χώρου που να μας εξυπηρετεί. Το ΕΑΠ θα συνεχίσει να είναι στην Κοζάνη με προϋπόθεση να βρεθούν κατάλληλοι χώροι . Δεν τίθεται ζήτημα αποχώρησης. Αν εκπληρωθούν οι στόχοι μας και οι προτεραιότητες μας θα μείνουμε στην Κοζάνη στο διηνεκές”.

Αναφορικά με την μετακίνηση στην Εδεσσα ο κ. Καρδάσης ανέφερε πως ήταν σε μια προσπάθεια εξεύρεσης στέγης. “Ενεπλάκη σε μια υπόθεση που δεν με αφορά. Οι πολιτικές προτεραιότητες κάποιου και οι αντιπαλότητες δεν με αφορούν. Συνεπώς οι κουβέντες για συνωμοσίας κτλ είναι ανόητες και προσβλητικές”.

“Αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε και έχουμε δεσμευτεί  είναι να συμβάλλουμε όλοι στο θέμα των υποδομών με στόχο την αναβάθμιση του” ανέφερε με τη σειρά του ο κ. Δημητριάδης.

 

Μοιραστείτε την είδηση