Παράνομες και επικίνδυνες οι λευκάνσεις δοντιών απο μη ειδικούς- Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι οδοντίατροι

2 Min Read

Καμπανάκι κινδύνου κρούουν οι οδοντίατροι μετά την αύξηση των παράνομων λευκάνσεων δοντιών σε κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής και ινστιτούτα λεύκανσης, τα οποία λειτουργούν παράνομα και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να εκτελούν αυτού του είδους τις οδοντιατρικές εργασίες.
Η εργασία της λεύκανσης είναι αμιγώς οδοντιατρική και πρέπει να γίνεται μόνο απο οδοντίατρο, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, μετά απο κόκκινο συναγερμό απο περιστατικά λεύκανσης σε χώρους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που όλο πληθαίνουν.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, οδοντίατρο Κοζάνης Σοφία Τζήκα «οι χώροι που γίνονται οι λευκάνσεις και οι άνθρωποι που κάνουν τις λευκάνσεις πρέπει να πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις».
Τα προϊόντα λεύκανσης που δεν είναι κατάλληλα μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στους μαλακούς και σκληρούς ιστούς, που μπορεί να φτάσουν έως και νέκρωση των ιστών και μεγάλες βλάβες, προειδοποιεί η κ. Τζήκα.
Η λεύκανση είναι ασφαλής μόνο αν γίνεται απο οδοντατιρείο και οι οδοντίατροι ζητούν τέτοια φαινόμενα να πατάσσονται.
Σύμφωνα με την Οδοντιατρική Ομοσπονδία όσοι ασκούν τέτοιες εργασίες παράνομα και δεν είναι ειδικοί θα πρέπει να διώκονται.
Η κ. Τζήκα θέτει και θέμα υγιεινής και κινδύνων απο τη διασπορά λοιμώξεων.
«Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες τους εμπαίζουν» λέει χαρακτηριστικά.
Στην Κοζάνη δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μας τέτοια περιστατικά, τονίζει η κ. Τζήκα.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση