Παράταση στα αεροπορικά δρομολόγια μέχρι τον Αύγουστο

2 Min Read

«Ανάσα» για «Φίλιππο» και «Αριστοτέλη» μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023

Παράταση έως και τις 31 Αυγούστου 2023 δόθηκε στην αεροπορική εταιρεία Sky Express, προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν πτήσεις τα αεροδρόμια Κοζάνης και Καστοριάς. Η τροποποίηση της αρχικής σύμβασης (η αρχική υπεγράφη στις 13/12/2019) μεταξύ Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και Sky Express υπεγράφη πριν μερικές μέρες και αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», ενώ η εταιρεία είχε αρχίσει να «φορτώνει» δρομολόγια στο σύστημα κρατήσεων και για μετά τις 25 Μαρτίου.

- Advertisement -

Η αεροπορική γραμμή Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά, στην οποία έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας (άγονη γραμμή), απειλούνταν με διακοπή μετά την μη κατάθεση προσφοράς από τους συμμετέχοντες στον σχετικό διαγωνισμό. Μέχρι και πριν λίγες μέρες δεν υπήρξε καμία εξέλιξη επάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και αναμένονταν η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με ευνοϊκότερους όρους, προκειμένου να υπάρξει ανάδοχος.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό αν και πότε θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός. Ωστόσο το υπουργείο Μεταφορών προχώρησε στην έκδοση τροποποιητικής απόφασης, δίνοντας την παράταση που προβλέπεται από τη νομοθεσία «έως την υπογραφή νέας σύμβασης κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας και το αργότερο έως 31/08/2023 σύμφωνα με τις επιβληθείσες υποχρεώσεις και με το αναλογούν μέγιστο οικονομικό αντιστάθμισμα για το χρονικό διάστημα των επτά (7) μηνών σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Δ11/Ε/48359/29-11-2019 Απόφαση κατακύρωσης αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης για την ανάδειξη αναδόχου ως προς την εκμετάλλευση τακτικής αεροπορικής γραμμής Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά, στην οποία έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση.

Η εταιρεία εκτελεί τρία δρομολόγια την εβδομάδα από/προς Αθήνα κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο μέχρι και τις 25 Μαρτίου 2023. 

Από την 26η Μαρτίου τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση