Παράταση σύνδεσης των φωτοβολταϊκών σταθμών για τους μικρούς επενδυτές της Δυτικής Μακεδονίας

1 Min Read

Πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για την παράταση σύνδεσης των φωτοβολταϊκών σταθμών εξαιρούμενων έργων ισχύος έως 500 kWp και των ενεργειακών κοινοτήτων έως 1 MWp  υπέβαλλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης προς τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θόδωρο Σκυλακάκη.

Η πρόταση του κ. Αμανατίδη έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό και πρόκειται να ενσωματωθεί στο σχέδιο Νόμου για τα θέματα της ενέργειας και του περιβάλλοντος που αναμένεται να ψηφιστεί εντός μιας εβδομάδας.

- Advertisement -

Στόχος είναι να συνεχίσει να υπάρχει η «ταρίφα» στην τιμή της πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο, ενώ παράλληλα προωθείται η δυνατότητα αύξησης διαθέσιμου ενεργειακού χώρου.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά εκατοντάδες πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους πλάνο συμμετέχοντας στην ανάπτυξη των ΑΠΕ στην περιοχή, δημιουργώντας εισοδήματα για εκείνους και τις οικογένειές τους ώστε να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα της κρίσης στην παραγωγή ενέργειας.

Μοιραστείτε την είδηση