Παράταση του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ ζήτησαν οι Κινέζοι – Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα της CHN Energy

2 Min Read


Παράταση ενός – δύο μηνών για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών εξαγοράς των δύο «πακέτων λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και στη Μελίτη ζήτησαν οι Κινέζοι που κατεβαίνουν ως γνωστόν σε κοινοπραξία με τον όμιλο Κοπελούζου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η CHN Energy φέρεται να ζήτησε περισσότερο χρόνο για την αξιολόγηση των δεδομένων που έχει συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που είχαν στα VDR και των ερωτήσεων που υπέβαλλαν στα αρμόδια στελέχη της δημόσιας εταιρίας. Επιπλέον, πηγές θέλουν τους εκπροσώπους του κινεζικού ομίλου να έχουν υποβάλλει στη ΔΕΗ πληθώρα ερωτήσεων για τις μονάδες που πωλούνται.
Παράγοντες που έχουν πλήρη εικόνα των εξελίξεων αιτιολογούν επίσης και το αίτημα της παράτασης που έχουν ζητήσει οι Κινέζοι ως αποτέλεσμα των διαδικασιών που ακολουθούν στον όμιλο τους και τις απαιτούμενες εγκρίσεις που πρέπει να πάρουν για τα επόμενα βήματα τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα της CHN Energy θα αξιολογηθεί από την Ευρ. Επιτροπή, η οποία και εποπτεύει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό της ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι για τις 17 Οκτωβρίου.
Για την ώρα δεν φαίνεται να έχουν ζητήσει παράταση του διαγωνισμού οι υπόλοιποι παίκτες, δηλαδή η κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την Seven Energy, η άλλη τσεχική εταιρία ΕΡΗ, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και η Μυτιληναίος. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο της δημιουργίας και νέου κοινοπρακτικού σχήματος, αρμόδιες πηγές, σημειώνουν ότι δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα.
energypress.gr

Μοιραστείτε την είδηση