«Παράθυρο» ενίσχυσης της τηλεθέρμανσης από το Ταμείο Μετάβασης άνοιξε η Γ.Γ. του Υπουργείου Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου

2 Min Read

«Έχουμε απόλυτη γνώση για το υψηλό κόστος λειτουργίας της τηλεθέρμανσης και εργαζόμαστε για τη λύση» δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου η Γ.Γ. του Υπουργείου Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, κατά την επίσκεψη της στο ΕΒΕ Κοζάνης και τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων.

Όπως ανέφερε τις προηγούμενες μέρες έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο, παρουσία του Υπουργού, όπου τέθηκαν τα δεδομένα στο τραπέζι και η κυβέρνηση έχει  όλη τη διάθεση να βρούμε τη λύση. «Έχουμε ζητήσει συγκεκριμένα στοιχεία για να γίνουν οι απαραίτητοι υπολογισμοί, όμως το Ταμείο Μετάβασης δεν έχει ανεξάντλητους πόρους και αυτή τη στιγμή πέφτουν οριζόντια στις επιδοτήσεις. Πιστεύω όμως ότι θα βρεθεί η λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Γιάννης Μητλιάγκας έθεσε στην κα Σδούκου μια σειρά από θέματα, που απασχολούν τις επιχειρήσεις όπως το θέμα της διαχείρισης της ενεργειακής κρίσης με την κα Σδούκου  να απαντά πως «η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε περιθώριο να σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές για το χειμώνα που έρχεται» απά

Στην συνάντηση συζητήθηκαν και μια σειρά άλλα θέματα, που έθεσε ο κ. Μητλιάγκας όπως τα προβλήματα των  ενεργειακών κοινοτήτων της περιοχής, τα ζητήματα των χρηματοδοτήσεων, του προγράμματος  εξοικονομώ αλλά και το ρόλο, που μπορεί να παίξει το ΤΑΔΥΜ.

Κατερίνα Κοζιάκη

Μοιραστείτε την είδηση