«Παράθυρο» στα ναυτιλιακά επαγγέλματα άνοιξε η εκδήλωση Περιφέρειας και Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τον Όμιλο Τσάκος

3 Min Read

Για τη ναυτιλία και τις προοπτικές του κλάδου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και άλλοι ενδιαφερόμενοι στην εκδήλωση με θέμα «Η νέα γενιά συζητά για τη Ναυτιλία» που διοργάνωσε η Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στα Κοίλα.
Εκπρόσωποι του Ομίλου Εταιρειών Τσάκος, του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης με την υποστήριξη της isalos.net συμμετείχαν σε διαδραστική συζήτηση με τους νέους, για τις επαγγελματικές ευκαιρίες στο χώρο της ναυτιλίας.

«Βρισκόμαστε για δεύτερη χρονιά στην Κοζάνη, προκειμένου η νέα γενιά να συζητήσει και να ενημερωθεί για τη ναυτιλία. Αυτή τη φορά η εκδήλωση είναι πιο στοχευμένη στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου, σε σχέση με το τι γνωρίζουν για τη ναυτιλία» ανέφερε η Βενετία Καλλιπολίτου, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Ομίλου Τσάκος για θέματα ανθρώπινου δυναμικού.
Σύμφωνα με την κ. Καλλιπολίτου «στόχος είναι η σωστή πληροφόρηση στα νέα παιδιά για να κάνουν τις σωστές επιλογές για το μέλλον τους, ενώ το ενδιαφέρον μας στρέφεται σε περιοχές που δεν γνωρίζουν τη θάλασσα». Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η αναφορά της κ. Καλλιπολίτου σχετικά με το γεγονός ότι οι απόφοιτοι τμημάτων ηλεκτρολόγων, μηχανολόγων, χημικών μηχανικών, αλλά και πληροφορικής είναι η αιχμή του δόρατος για τη ναυτιλία.
Από την πλευρά του, στην ομιλία του, ο Ηλίας Μπίσιας, διευθυντής των Ναυτικών Χρονικών είπε ότι «η Ελλάδα έχει πολλές περιοχές που δεν ξέρουν τη ναυτιλία. Αυτό το κομμάτι της Ελλάδας (σσ. η Δυτική Μακεδονία) είναι άναυτο. Δεν επιτρέπεται μια μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, που είναι ουσιαστικά μια ναυτική χερσόνησος, να έχει μέρη χωρίς ναυτοσύνη. Θεωρούμε υποχρέωση μας, λοιπόν, να μιλήσουμε με τη νέα γενιά για τη θάλασσα και την διέξοδο στα ναυτικά επαγγέλματα. Η ναυτιλία χρειάζεται ανθρώπους που έχουν σμιλευτεί από τις δυσκολίες, όπως οι άνθρωποι στη Βόρεια Ελλάδα».
Εκ μέρους των οργανωτών ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας έκανε λόγο για ανάγκη να συνδεθεί η περιοχή με τον πιο ισχυρό κλάδο που είναι η ναυτιλία, αλλά και την δημιουργία Ναυτικού Λυκείου, ενώ ο Πρύτανης Θεόδωρος Θεοδουλίδης για την βοήθεια που επιδιώκει να δώσει το Πανεπιστήμιο στους αποφοίτους του, μέσα από την σύνδεση και την πληροφόρηση.
Να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι του Ομίλου Τσάκος επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης στη λίμνη Πολυφύτου, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι από το εύρος των δραστηριοτήτων.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση