Παραβάσεις για τήρηση αποστάσεων και χρήσης μάσκας στην λαϊκή αγορά Κοζάνης- Εισήγηση για δεκαήμερο «λουκέτο» από το Τμήμα Εμπορίου

2 Min Read

Εισήγηση για δεκαήμερο κλείσιμο της λαϊκής αγοράς Κοζάνης έχει υποβληθεί από το Τμήμα Εμπορίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προς την Γενική Γραμματεία Εμπορίου, λόγω παραβίασης των μέτρων πρόληψης εξάπλωσης του κορωνοϊού. Μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας 17 Αυγούστου, καμία απόφαση δεν είχε ληφθεί για το αν η εισήγηση θα γίνει δεκτή ή όχι με τον Δήμο Κοζάνης να κρατά στάση αναμονής.

Οι υπάλληλοι του Τμήματος Εμπορίου κατά τον έλεγχό τους στην λαϊκή αγορά της Αριστοτέλους το πρωί της Παρασκευής 14 Αυγούστου, διαπίστωσαν παραβάσεις από τους εκθέτες και ως προς την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ πάγκων και ως προς την χρήση μάσκας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ» οι εκθέτες που φαίνεται να παραβίασαν τον κανονισμό είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ. Πολλοί ωστόσο είναι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί δεν τους επιβλήθηκε πρόστιμο 10000 ευρώ και αποβολή από την λαϊκή όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

- Advertisement -

Η λαϊκή αγορά στην οδό Αριστοτέλους έγινε εκτάκτως την Παρασκευή 14 Αυγούστου λόγω της αργίας του 15Αυγουστου. Ο κόσμος ήταν κατά πολύ λιγότερος από άλλες φορές αφού η αργία της Κοιμήσεων της Θεοτόκου ήταν αφορμή για εξόρμηση σε παραλίες αλλά και για ξεκούραση εκτός πόλης. Σύμφωνα με υπεύθυνους λειτουργίας της λαϊκής από τον Δήμο Κοζάνης, υπήρχαν σε ορισμένα σημεία πολύ μεγάλα ανοίγματα απόδειξη πως και ο κόσμος ήταν λιγοστός και πως η συντριπτική πλειοψηφία των εκθετών (340 στο σύνολο) τήρησε τις αποστάσεις των τριών μέτρων και φορούσε μάσκα.

Η απόφαση για το «κλείσιμο» της λαϊκής αγοράς Κοζάνης για δέκα μέρες – εφόσον γίνει αποδεκτή η εισήγηση του Τμήματος Εμπορίου – αναμένεται να γίνει σήμερα Τρίτη με την ανακοίνωση νέων μέτρων από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαραδαλιά.

Σωκράτης Μουτίδης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μοιραστείτε την είδηση