Παρέμβαση – Καταγγελία του ΕΚΝΚ σχετικά με την κατάργηση θέσεων εργασίας στον ΟΤΕ Α.Ε.

1 Min Read

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταγγέλλει την διοίκηση του ΟΤΕ για την κατάργηση του ΣΥΠ Κοζάνης και του αντικειμένου D2D, αλλά και την απόφασή της για υποχρεωτική μετακίνηση των εργαζομένων στην Θεσσαλονίκη.

Την ώρα που ο Νομός Κοζάνης μαστίζεται από υψηλή ανεργία που κλονίζει τον οικονομικοκοινωνικό ιστό, είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο μια υγιής επιχείρηση όπως είναι ο ΟΤΕ Α.Ε  να καταργεί ολόκληρα τμήματα στην πρωτεύουσα της Περιφέρεις της Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς μάλιστα να εξαντλεί όλα τα διαθέσιμα μέσα όπως έγινε αλλού, προκειμένου να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας ή να δοθούν τα περιθώρια αξιοποίησης των εργαζομένων σε άλλα αντικείμενα.

Καλούμε την Διοίκηση του ΟΤΕ Α.Ε. να ανακαλέσει την απόφασή της που όχι μόνο είναι  κατάφορα άδικη αλλά δημιουργεί προϋποθέσεις περαιτέρω επιδείνωσης της ανεργίας και της ήδη υπάρχουσας δυσμενούς κατάστασης.

Είναι σαφές πως δεν υπάρχουν περιθώρια να αποδεχθούμε αποφάσεις οι οποίες καταργούν θέσεις εργασίας και ξεσπιτώνουν, με τον πλέον αυταρχικό τρόπο, εργαζόμενους με προϋπηρεσία άνω των 30 ετών και ανεκτίμητη εμπειρία.

Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους με την υπόσχεση ότι θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο αναστροφής της κατάστασης.

Γραφείο Τύπου

Μοιραστείτε την είδηση