Παρέμβαση της Π. Βρυζίδου για τη μονάδα Πτολεμαΐδα 5

5 Min Read

Η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, γιατί εκτός από την οικονομική κρίση και τον άγνωστο κορονοϊό, έχει και τη διαρκή γνωστή απειλή από την γειτονική χώρα εξ ανατολών, κάθε φορά μεταλλαγμένη σε χειρότερη έκδοση.
Παρ΄όλα αυτά, με οργανωμένο σχέδιο παλεύουμε σε όλα τα μέτωπα αδιαπραγμάτευτα και χωρίς εκπτώσεις, για την ακεραιότητα και την ασφάλεια της χώρας μας, την προστασία της ανθρώπινης ζωής όλων των Ελλήνων, από κορονοϊό και τη διασφάλιση της οικονομίας, με συνεχή μέτρα στήριξης των πολιτών, που πλήττονται από την ξαφνική αναγκαία απομόνωση στα σπίτια.
Κανείς δεν μπορεί να λείπει απ΄ αυτήν την πανστρατιά και κανείς δεν μπορεί να είναι λιγότερο προστατευμένος από τους άλλους.
Σε όλη τη χώρα πήραμε μέτρα για τους εργασιακούς χώρους, χωρίς βέβαια να παραλύσουμε τον τόπο με ακραίες επιλογές.
Στην περιοχή της ΠΕ Κοζάνης, οι υπηρεσίες, οι εργολαβικές εταιρείες και τα εργοτάξια λειτουργούν με περιορισμένο αριθμό εργαζομένων και συνεχή μέτρα προστασίας.
Προβληματισμό δημιουργεί το εργοτάξιο της μονάδας Πτολεμαΐδα 5, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός εργαζομένων καθημερινά.
Tο θέμα συζήτησα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με τη Διοίκηση της ΔΕΗ. Έστειλα σχετική επιστολή στο Υπουργείο, όπου επισήμανα το θέμα και ζήτησα να ενημερωθώ από την ανάδοχο εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΑΕ, για τα μέτρα που έχει λάβει για την προστασία των εργαζομένων. Η εταιρεία με ενημέρωσε εγγράφως.
Παρ΄ότι ελήφθησαν σοβαρά μέτρα, θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσουμε και σε περαιτέρω μέτρα, τα οποία γνωστοποίησα εγγράφως στην εταιρεία με την επιστολή που παραθέτω παρακάτω. Είμαστε στην αναμονή των αποφάσεων της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΑΕ, που θα καθορίσουν την εξέλιξη.

Παρασκευή Βρυζίδου
Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

- Advertisement -

Συνημμένα: Η επιστολή μου προς την ανάδοχο εταιρεία της μονάδας Πτολεμαΐδα 5:
Προς ΤΕΡΝΑ ΑΕ,
Ανάδοχο μονάδας Πτολεμαΐδα V
& Ομάδα επικοινωνίας και έκτακτης ανάγκης

«Σε συνέχεια του μεταξύ μας διαλόγου και την ενημέρωση που είχα στα ερωτήματά μου, για το αν ελήφθησαν τα οριζόμενα από την Κυβέρνηση μέτρα και για το αν υπάρχει ασφάλεια από τον κορονοϊό για τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της μονάδας Πτολεμαΐδα V, με πληροφορήσατε ότι:
Ελήφθησαν όλα τα μέτρα που υποδείχθηκαν, ενδεικτικά ότι:
· προμηθευτήκατε μάσκες, γάντια, στολές, αντισηπτικά,
· εκπαιδεύτηκαν οι καθαρίστριες για καθημερινές συνολικές απολυμάνσεις,
· απολυμαίνονται τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία πλέον μεταφέρουν εργαζομένους με το 50% της χωρητικότητάς τους,
· γίνεται έλεγχος στην είσοδο και έξοδο του εργοταξίου για αποφυγή συνωστισμού,
· απομακρύνθηκαν τα καθίσματα από τις καντίνες,
· δεν γίνονται συναθροίσεις, παρά με ελάχιστους συμμετέχοντες,
· ελέγχεται ο αριθμός των εισερχομένων σε ασανσέρ, μέχρι 2-3 ατόμων, τέλος
· δόθηκαν οι άδειες ειδικού σκοπού,
· απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με υπόδειξη του Ιατρού εργασίας και
· υπάρχει μέριμνα απομάκρυνσης κατ΄ οίκο περιορισμό, 14 ημερών, σε όποιον παρουσιάσει συμπτώματα, ακόμη κι αν δεν είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Ενημέρωσα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ με σχετικές επιστολές και αντίστοιχες συζητήσεις.
Τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως όλη η χώρα έχει λάβει πολύ πιο αυστηρά μέτρα. Ο εγκλεισμός στα σπίτια μας έχει τεράστιο κόστος για όλους, παραγωγικό, οικονομικό και ψυχολογικό.
Για να έχουν αποτέλεσμα τα μέτρα και οι θυσίες όλων μας και για να υπάρχει ίση αντιμετώπιση, το να ζητήσετε διακοπή εργασιών, λόγω ανωτέρας βίας, θεωρώ ότι είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση, για τουλάχιστον 10 ημέρες, και στη συνέχεια να λειτουργήσετε με αισθητά μειωμένο προσωπικό, σε συνδυασμό με τα μέτρα που λάβατε.
Αν προκύψουν κρούσματα, γρήγορα θα οδηγηθούμε στο ίδιο αποτέλεσμα, αλλά με λανθασμένο και επώδυνο τρόπο.
Επειδή κανείς δεν πρέπει να λείψει απ΄ αυτή τη θυσία για την υγεία των Ελλήνων, ευελπιστώ στις άμεσες αποφάσεις σας».

Μοιραστείτε την είδηση