Παρουσίαση της ταινίας του Νίκου Κουρού ‘’Ειδομένη’’ στο Φεστιβάλ Κύπρου

2 Min Read
Στο 12ο Διεθνές Φεστιβαλ Κινηματογράφου Κύπρου, που λαμβάνει χωρα στην Πάφο, παρουσίασε την ταινία του “Ειδομένη” , ο Νικος Κουρού το περασμένο Σάββατο, καθώς συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβαλ.
Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, που γυρίστηκε τον Νοέμβρη του 2015, κατά τη διάρκεια επισκέψεων του Φιλοπροοδου Συλλόγου Κοζάνης στην περιοχή της Ειδομενης, μετά από εθελοντικό κάλεσμα που είχε γίνει στους κατοίκους της Κοζάνης για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να μοιραστούν στους εκεί πρόσφυγες. Η προσπάθεια είχε γίνει με πρωτοβουλία του Φιλοπροοδου σε σε εργασία με τους φανούς της πόλης και τους “Οχληρους”.
Στην ταινία, που μέχρι στιγμης έχει συμμετάσχει σε κινηματογραφικά φεστιβαλ της Ιταλίας, της Αγγλίας, της Πολωνίας, της Σερβίας και της Βραζιλίας, ενώ αναμένεται και η πρεμιέρα της στην Ελλάδα το Φθινόπωρο στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ‘’Γέφυρες’’, τη διεύθυνση φωτογραφίας ανέλαβε ο Νικος Κουρου με τον Κωνσταντίνο Μανουσαριδη, τη μουσική ο Λάζαρος Σαμάρας, το μοντάζ ο Κωνσταντίνος Μανουσαριδης το sound design η Ελενη Φασούλα τα γραφικά και την αφίσα ο Μιχάλης Τεμελκος, τις φωτογραφίες που συνοδεύουν την ταινία τράβηξε ο Ανδρέας Κωστογλιδης, τη μετάφραση και επιμέλεια των υποτίτλων η Judi Caso. Η παραγωγή είναι της Creating Memories.
Παράλληλα, στην Πάφο, ο Νικος Κουρου συμμετείχε και στην αγγλόφωνη ταινία μικρού μήκους με τιτλο “It Is Not For Sale”, που γυρισε το Κινηματογραφικό Εργαστήρι “Πήγασος”, στα πλαίσια του 12ου Διεθνούς Φεστιβαλ Κινηματογράφου Κύπρου, σε σκηνοθεσία του Βέλγου Samuel Vanclooster και που προετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να προβληθεί στην τελετή των βραβείων “Χρυσή Αφροδίτη” του εν λογω φεστιβαλ, το Σάββατο 24 Ιουνίου.
Μοιραστείτε την είδηση