Παρουσίαση του βιβλίου “Το Θησαυροφυλάκιο με το Σκήπτρο του Μ. Αλεξάνδρου” στην Κοζάνη

2 Min Read

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στη Λέσχη Αξιωματικών Κοζάνης θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου “Το Θησαυροφυλάκιο με το Σκήπτρο του Μ. Αλεξάνδρου”, του Ιωάννη Προκόπη.

Το βιβλίο παρουσιάζουν η δημοσιογράφος Κατερίνα Μαρκοπούλου και ο ιστορικός- συγγραφέας Απόστολος Παπαδημητρίου. Συντονίζει η δημοσιογράφος Τάνια Ώττα.

Για το βιβλίο

Ένα σκήπτρο που συµβολίζει την ολοκληρωτική υποταγή στη θεόπνευστη εξουσία, κτήµα των πανίσχυρων Χαλδαίων ιερέων της Βαβυλώνας.

Ένας χαρισµατικός βασιλιάς της Μακεδονίας, που στα είκοσι πέντε του µόλις χρόνια παραλαµβάνει το σκήπτρο από τους ιερείς, οι οποίοι έβλεπαν την πανίσχυρη περσική αυτοκρατορία να αποσυντίθεται µέρα µε τη µέρα.

Ένα κρυµµένο θησαυροφυλάκιο στη Μακεδονία, που στέγασε το µυστηριώδες σκήπτρο για αιώνες, µαζί µε τους θησαυρούς του τελευταίου Πέρση βασιλιά.

Περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια µετά το απόγειο της δόξας του Μ. Αλεξάνδρου, δύο πανίσχυρες αυτοκρατορίες των Βαλκανίων, αµέτρητοι χρυσοθήρες και η ελληνική κυβέρνηση εµπλέκονται σε έναν αδυσώπητο αγώνα στο έδαφος της Μακεδονίας. Στόχος τους, να εντοπίσουν το σκήπτρο που συµβόλιζε το αρχαίο κλέος.

Ένα ιστορικό µυθιστόρηµα που κόβει την ανάσα, βασισµένο σε ιστορικές πηγές και εµπνευσµένο από µια αληθινή ιστορία. Μια ιστορία άρρηκτα συνδεδεµένη µε τον µύθο.

Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Ιωάννης Προκόπης γεννήθηκε στο Σκουληκάδο Ζακύνθου και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, της Ανωτάτης Σχολής Πολέµου, της Σχολής Εθνικής Άµυνας, διάφορων στρατιωτικών σχολείων, καθώς επίσης και του επιµορφωτικού προγράµµατος Στρατηγικής και Διοίκησης από το Πανεπιστήµιο της Κύπρου.

Έχει υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό και στην εθνική φρουρά στην Κύπρο. Οµιλεί αγγλικά και ρουµανικά. Είναι παντρεµένος µε τη Δήµητρα και έχουν αποκτήσει τρεις γιους: τον Διονύση, τον Αλέξανδρο και τον Ευστράτιο.

Είναι φυσιολάτρης και στον ελεύθερο χρόνο του µελετά και ασχολείται ερασιτεχνικά µε τη λαογραφία και την ιστορική έρευνα.

Μοιραστείτε την είδηση