Παρουσιάστηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση

3 Min Read
Από αριστερά προς δεξιά Ταταρίδης - Γεωργακόπουλος - Στολτίδης - Κανάτσιος - Κουζιάκη - Καραμπατζιάς

Στολτίδης, Κουζιάκη, Καραμπατζιάς, Γεωργακόπουλος και Ταταρίδης με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης που θα κατέβουν με τη Λαϊκή Συσπείρωση, παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Ο Γιάννης Κανάτσιος, γραμματέας της Τ.Ε. Κοζάνης του ΚΚΕ, ο οποίος παρουσίασε τους υποψηφίους ανέφερε πως θα «ριχτούν» στην πολιτική μάχη με μια ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών, νεανικών και λαϊκών δυνάμεων στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Στη συνέχεια απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης, απέναντι στην απογοήτευση, τη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό ώστε να συναντηθούμε στο δρόμο της σύγκρουσης και της πολιτικής του συστήματος. Ενώ αναφέρθηκε σε κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, όπως είναι οι προϋπολογισμοί, ο προσανατολισμός των έργων, τα μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια, η απουσία του κράτους όταν πρόκειται για την προστασία των ανθρώπινων ζωών και των περιουσιών, από φυσικές καταστροφές, εν μέσω άλλων.

«Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση τα προηγούμενα χρόνια, υλοποίησαν την υπόσχεση τους προ το λαό, να είναι η εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση στους θεσμούς του τοπικού κράτους, να είναι η φωνή του εργαζόμενου, του αυτοαπασχολούμενου, του αγρότη, της γυναίκας και του νέου. Δεν υπάρχει μικρός και μεγάλος εργατικός, λαϊκός αγώνας που αναπτύχθηκε στην περιοχή, που να μη συμμετείχαν, οργάνωναν, συμπαραστάθηκαν, ανέδειξαν οι εκλεγμένοι κομμουνιστές στην περιφέρεια και τους δήμους» τόνισε ο κ. Κανάτσιος. 

Υποψήφιος Περιφερειάρχης θα είναι ο 48χρονος οικονομολόγος Νόντας Στολτίδης, μέλος του γραφείου της Επιτροπής Περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης και Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης.

Υποψήφια Δήμαρχος στο Δήμο Κοζάνης, θα είναι η 32χρονη ψυχολόγος Τίνα Κουζιάκη και μέλος του γραφείου της Επιτροπής Περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας, θα είναι ο 61χρονος συνταξιούχος της ΔΕΗ, Πέτρος Ταταρίδης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και πρόεδρος του παραρτήματος Εορδαίας του ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ.

Υποψήφιος Δήμαρχος Βοΐου, ο 60χρονος Μιχάλης Καραμπατζιάς, συμβασιούχος εργαζόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο», αυτοαπασχολούμενος εργαζόμενος για πολλά χρόνια στον κλάδο της γούνας, συντονιστής των επιτροπών αγώνα ενάντια στα αιολικά στο Μπούρινο και ενάντια στα φωτοβολταϊκά Γαλατινής, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καστοριάς – Βοΐου και Δημοτικός Σύμβουλος Βοΐου.

Υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων θα είναι ο 57χρονος Νίκος Γεωργακόπουλος, εργαζόμενος στη ΔΕΗ Α.Ε., μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Σερβίων.

Ενώ για το Δήμο Βελβεντού, γίνονται ακόμη συζητήσεις καθώς είναι σε μια διαδικασία προετοιμασίας και προσπάθειας και δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση