Παρουσίαση του βιβλίου «Μονόδρομος Καθρέφτης» της Γεωργίας Δεμπερδεμίδου την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στο νέο κτίριο της Βιβλιοθήκης Κοζάνης

2 Min Read

Η δεύτερη ποιητική συλλογή της Γεωργίας Δεμπερδεμίδου, με τίτλο «Μονόδρομος καθρέφτης» (Εκδ. Γαβριηλίδης), πρόκειται να παρουσιαστεί την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 7.30 μ.μ. , στο Αναγνωστήριο του νέου κτιρίου της Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μιχάλης Πιτένης, συγγραφέας, Γιώργος Δελιόπουλος, ποιητής και Βάια Λαμπροπούλου, εκπαιδευτικός. Διαβάζει η Γλύκα Διονυσοπούλου, Υπ. Δρ Σχολής Kαλών Τεχνών Φλώρινας. Συντονίζει η φιλόλογος – συγγραφέας, Δήμητρα Καραγιάννη. Στο ακορντεόν η Δέσποινα Νταβαντζή. Την εκδήλωση διοργανώνουν το περιοδικό Παρέμβαση και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης.
Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες: Α. Νύχτες σα θρύμματα ποτηριού Β. Των εποχών κουρσάρος. Η φύση , ο έρωτας, η ζωή, ταξιδεύουν στις λέξεις των ποιημάτων, περιγράφοντας σκέψεις και εικόνες, ενώ οι μήνες και οι μέρες, ως άνθρωποι, αφήνουν το αποτύπωμα του χρόνου με ό, τι αυτό φέρνει μαζί του. Η ποιητική αυτή συλλογή της Γ.Δ. περιλαμβάνει ποιήματα των τελευταίων δύο ετών, αντιπροσωπευτικά της προσωπικότητας και της ποιητικής της δημιουργίας.
Η Γεωργία Δεμπερδεμίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη, όπου και πέρασε τα μαθητικά της χρόνια. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Λαμία. Έχει σπουδάσει Τουριστικές Επιχειρήσεις στην Λάρισα. Έχει ασχοληθεί με τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και το θέατρο. Η πρώτη ποιητική συλλογή της έχει τίτλο «Η Ναυς των ονείρων» (Μάρτιος 2015). Έλαβε τιμητική διάκριση στον 16ο Ετήσιο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης του Λογοτεχνικού περιοδικού «Κελαινώ» το 2016. Έχει συμμετάσχει σε ανθολογίες ποιημάτων και έχει δημοσιεύσει ποιήματά της σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Η τρίτη ποιητική της συλλογή βρίσκεται υπό έκδοση.

Μοιραστείτε την είδηση