Παρουσίαση του βιβλίου “Ταξιδεύοντας” το Σάββατο 25 Μαΐου στη Βιβλιοθήκη Κοζάνης

2 Min Read

Οι εκδόσεις Sportbook παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Λευθέρη Πλακίδα, με τίτλο: ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ.
Η Ελλάδα ένα ταξίδι. Έχει αυτή η χώρα τόσες περιοχές, μικρές και μεγάλες, γνωστές και άγνωστες, που όσο και αν ταξιδεύεις, δε θα μπορέσεις να τις ανακαλύψεις όλες. Άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά. Με τις ζωές τους, κάνουν τους τόπους που ζούνε μοναδικούς.
Αυτό που αγαπώ πάνω από όλα είναι να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω ανθρώπους που ζούνε τη ζωή.
Εκείνη που επέλεξαν.
Αυτό ήταν το όνειρό μου από νεαρός δημοσιογράφος, όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα, με την ευλογία του νονού μου Αριστοτέλη Πλακίδα, να ταξιδεύω όσο μπορώ γιατί μόνο έτσι θα μάθω πραγματικά τον κόσμο και τον εαυτό μου.
Πολλοί μέσα στις σελίδες που θα διαβάσετε είναι άνθρωποι που ζουν σε τόπους που δεν είναι στο κέντρο της επικαιρότητας, σε σημεία της χώρας που έχουν κάτι μαγικό. Όταν ταξιδεύεις στην Ελλάδα ανακαλύπτεις γιατί είμαστε το Κέντρο του Κόσμου. Γιατί εδώ υπάρχουν όλα όσα θα ήθελε μία ανθρώπινη ύπαρξη με αισθητική και πολιτισμό να βρει μαζεμένα.
Αν μπορεί να τολμήσει να κουνηθεί από την ασφάλεια της ακινησίας και να βγει εκεί έξω. Με το βλέμμα στον ορίζοντα, στις ευκαιρίες που έρχονται.
Με φωτογραφίες και με λέξεις δημιούργησα μία θάλασσα στην οποία αρμενίζω όλα αυτά τα χρόνια προτείνοντας όσα ανακάλυπτα και προσπαθώντας να εμπνεύσω και άλλους να λύσουν τους κάβους και να βγουν στα ανοιχτά. Ταξιδεύοντας.
Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 25 Μαΐου και ώρα 6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης.
Θα μιλήσουν:
Γιάννης Ποδιώτης οικονομολόγος, Παναγιώτης Δημόπουλος Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Κοζάνης, Πάσχος Μανδραβέλης Δημοσιογράφος, Περικλής Αλειφέρης οικονομολόγος, Νίκος Δαλάκης μηχανικός, Άρης Χωλόπουλος, Προπονητής μπάσκετ και Αθηνά Κωδωνά.

Μοιραστείτε την είδηση