Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κοζάνης

3 Min Read

Παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Κοζάνης. Το πρόγραμμα παρουσίασαν ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Κώστας Κυριακίδης,  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελπίδα Κουιμτζίδου, ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Τσιομπάνος και ο Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Γιάννης Μυροφορίδης ενώ μίλησε εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης ο Αντιπρόεδρος Σάκης Σβώλης. Ο Δήμος υπόσχεται και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα, που ξεκινά την Πέμπτη το βράδυ με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της κεντρικής πλατείας και τη συναυλία των Γιάννη Βαρδή και Γιώργου Λιανού. Το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων ανέρχεται σε 30-32.000 ευρώ εκ των οποίων τα 15.000 ευρώ αφορούν σε προμήθειες στολισμού με τη δαπάνη να καλύπτει ο Δήμος και 15-17.000 να αφορούν εκδηλώσεις και να καλύπτονται από χορηγείες.

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Κώστας Κυριακίδης σημείωσε πως το πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των φορέων του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου με στόχο “να παρουσιάσουμε ένα εορταστικό κλίμα, να βγει ο κόσμο έξω και να ενισχυθεί η αγορά μας”. Ο κ. Κυριακίδης πρόσθεσε πως εκδηλώσεις θα γίνουν και σε Κρόκο και σε Αιανή αλλά και εκτός κεντρικής πλατείας της Κοζάνης, όπως στην πλατεία Λασσάνη και στην πλατεία της Σκ’ρκας.

- Advertisement -

Για το στολισμό ανέφερε πως “κάναμε ότι μπορούσαμε, παρά τις οικονομικές δυσκολίες” και ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς των εκδηλώσεων.

Η Ελπίδα Κουιμτζίδου έκανε λόγο για εκδηλώσεις με στόχο την εξωστρέφεια και πρόθεση να έρθει στην Κοζάνη κόσμος από τις όμορες περιοχές ενώ έκανε ειδική αναφορά στη συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου ως τη μεγαλύτερη συναυλία της τελευταίας 25ετίας.

Σημείωσε πως οι εκδηλώσεις είναι αποτέλεσμα συλλογικής λειτουργίας και έτσι θα είναι όλες οι εκδηλώσεις πολιτισμού και έστειλε μήνυμα- χωρίς όμως να κατονομάσει τον αποδέκτη- πως “κανείς δεν θα παίρνει αποφάσεις μόνος του”.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Τσιομπάνος έκανε ειδική αναφορά στο άνοιγμα στη νεολαία με τη συναυλία που θα γίνει στη Σκ’ρκα ενώ τέλος ο Σάκης Σβώλης ευχαρίστησε το Δήμο Κοζάνης για την αποδοχή της πρότασης για τη Λευκή Νύχτα. “Έχει γίνει 3 φορές με μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα. Η αγορά θα είναι ανοιχτή μέχτι τις 12 το βράδυ με προσφορές και κεράσματα. Καλούμε τον κόσμο να έρθει να γιορτάσει μαζί μας. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης είαι εδώ, είναι ισχυρός και θα μείνει ανταγωνιστικός παρά τις δυσκολίες, που υπάρχουν”.

 

Μοιραστείτε την είδηση