Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Πύρριχος» στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού Κοζάνης

1 Min Read

Tο βιβλίο του Νίκου Παλασίδη «Πύρριχος» (Τρωικός Πόλεμος και η γένεση του πυρρίχιου χορού) παρουσιάστηκε στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού Κοζάνης το απόγευμα της Τετάρτης 23 Μαΐου. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τραπεζούς», που εκδίδουν το περιοδικό “Πόντος”.
Μέσα από τον” Πύρριχο” ο Νίκος Παλασίδης παρουσιάζει την γέννηση του Πυρρίχιου χορού και κάνει μία ιστορική διαδρομή από το χθες μέχρι το σήμερα, από τον Τρωϊκό πόλεμο, τον Πόντο έως και την σημερινή Ελλάδα.
Για το βιβλίο μίλησαν ο ίδιος ο συγγραφέας Νίκος Παλασίδης, ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης και ο παλαίμαχος πυρριχιστής Νίκος Πιλαλίδης.
«Να ενώσουμε τη φωνή μας και να συγκροτήσουμε ένα πατριωτικό μέτωπο ενάντια στην αλλοτρίωση, στην παραχάραξη και στην παραπλάνηση που επιχειρείται εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού» κάλεσε ο Νίκος Πιλαλίδης, ενώ εντύπωση προκάλεσε η αποστροφή του λόγου του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη «είμαι κατά τη βίας και κατά του πολέμου. Αυτοί είμαστε οι Πόντιοι. Κι αν γίνονται κάποια πράγματα, γίνονται γιατί γίνονται… Γιατί έτσι είναι η ζωή…».

Μοιραστείτε την είδηση