ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας εναντίον του βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια

2 Min Read

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης  Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας κατά τη συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε την 7ην Δεκεμβρίου 2022, αφού συζήτησε διεξοδικά το θέμα που έχει προκύψει με τα ενεργειακά ζητήματα του Δήμου Άργους Ορεστικού, σε συνάρτηση με τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ΠΕ Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια επί του θέματος, ο οποίος είπε σε συνέντευξή του  ότι: «όποιος δεν με ενημερώνει στο γραφείο μου, δεν τηρεί τη θεσμικότητα και τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος», αναφερόμενος προφανώς στο Δήμαρχο Άργους Ορεστικού, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  • Καταδικάζει απερίφραστα τις δηλώσεις του βουλευτή κ. Ζήση Τζηκαλάγια
  • Συμπαραστέκεται στον Δήμο Άργους Ορεστικού, στο Δημοτικό Συμβούλιο και προσωπικά στον Δήμαρχο Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και αρμόδιοι για τη διοίκηση και διαχείριση των τοπικών υποθέσεων.
  • Οι ρόλοι των θεσμών του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, όπως εξάλλου περιγράφεται και στο Σύνταγμα, είναι διακριτοί και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.
  • Η συνεργασία μεταξύ των θεσμών επιβάλλεται δεδομένου ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έδωσε σημαντικούς αγώνες για την προάσπιση και την αναβάθμιση της λειτουργίας των θεσμών και ιδιαίτερα για την επίτευξη της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειάς της.
  • Η επιταγή του άρθρου 102 του Συντάγματος είναι διαχρονική και οφείλουμε να την τηρούμε ως κόρη οφθαλμού. Η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων ανήκει αποκλειστικά στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

- Advertisement -

Για το Δ.Σ της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

O Πρόεδρος

Γεώργιος Δασταμάνης                                                                                     

Δήμαρχος ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Μοιραστείτε την είδηση