Πέντε τα εξάμηνα φοίτησης της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαϊδα- Τι λένε Στ. Κωνσταντινίδης και Γ. Αμανατίδης- Για πολιτική μεθόδευση μιλά ο Θ. Καρυπίδης

4 Min Read

Του Σωκράτη Μουτίδη
[email protected]

Πέντε εξάμηνα φοίτησης των υποψηφίων πυροσβεστών θα γίνονται στη Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαϊδας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά στην Ένωση Περιφερειών, σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, την αναδιάρθρωση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και άλλες διατάξεις.
Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, θα αναφέρει ρητά τη διάρκεια φοίτησης στην Πτολεμαίδα στα πέντε εξάμηνα.
Μετά την ανακοίνωση αυτή, για πλήρη επιβεβαίωση για την αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Παραρτήματος της Σχολής Πυροσβεστών της Πτολεμαΐδας έκανε λόγο ο βουλευτής ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης.

- Advertisement -


«Θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά και την ικανοποίησή μου για την ταχύτατη δημόσια επιβεβαίωση από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, αναφορικά με την αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Παραρτήματος της Πυροσβεστικής Σχολής Πτολεμαΐδας. Είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες και ακόμα πιο σημαντικές ειδήσεις για την περιοχή μας!» ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο κ. Κωνσταντινίδης.
Ανακοίνωση για το θέμα έκανε και ο βουλευτής ΝΔ Γιώργος Αμανατίδης που αναφέρθηκε στις προτάσεις που έκανε στο γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, δηλαδή:
«1. Διόρθωση ως προς τη διάρκεια εκπαίδευσης στην Σχολή Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα, από 3 σε 5 εξάμηνα και ορθότερη διατύπωση των λοιπών προτεινόμενων ρυθμίσεων ενδιαφέροντος της περιοχής μας.
2. Ρητή διατύπωση ότι ως έδρα της Σχολής Πυροσβεστών ορίζεται η Πτολεμαΐδα.
3. Ειδική πρόβλεψη για τη σύνταξη και έγκριση του οργανογράμματος της Σχολής εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος».

Την ίδια ώρα ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος τα Χριστούγεννα έφερε στη δημοσιότητα το θέμα, καταγγέλοντας την κυβέρνηση για υποβάθμιση της σχολής, αφού στην πρώτη εκδοχή του σχεδίου τα εξάμηνα στην Πτολεμαϊδα εμφανιζόταν τρία αντί για πέντε, κάνει λόγο για πολιτική μεθόδευση και όχι για λάθος.
«Νομίζω ότι η διόρθωση, μετά την παρέμβασή μας και η αναγνώριση ότι πρόκειται περί λάθους μας ικανοποιεί σ’ έναν βαθμό, καθώς αναγνωρίζεται το λάθος, αλλά μας δημιουργεί μια ανησυχία, διότι αυτό το λάθος εμπεριέχει μια πολιτική απόφαση» είπε ο κ. Καρυπίδης.
«Εν κατακλείδι έστω και η αναγνώριση του λάθος, που για μένα δεν ήταν λάθος, αλλά υπήρξε πολιτική μεθόδευση, μας δημιουργεί στιγμιαία ικανοποίηση, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μέχρι την ψήφιση του νόμου και θα πρέπει να περιγράφονται και τα επόμενα βήματα» συμπλήρωσε.
Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε στην ΕΝΠΕ πως τα πέντε εξάμηνα φοίτησης στη Σχολή Πυροσβεστών θα μείνουν στην Πτολεμαίδα. Ανακοίνωσε, όμως, πως το διεθνές κέντρο Πολιτικής Προστασίας που σχεδιάστηκε στην ΑΕΒΑΛ, δεν είναι αυτή τη στιγμή στα σχέδια του Υπουργείου.
Ο κ. Καρυπίδης, σχετικά με το θέμα του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, σημείωσε πως «η σημερινή κυβέρνηση με δηλώσεις του γενικού γραμματέα έρχεται να πει πως δεν είναι στις προτεραιότητες το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, για το οποίο μας έδωσαν συγχαρητήρια οι Γάλλοι, αλλά δύο μικρότερης κλίμακας κέντρα στην Αθήνα και όχι στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Πτολεμαίδα».
Από την πλευρά του κ. Αμανατίδη αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο αξιοποίησης, αφού στην ανακοίνωση του επισημαίνεται ότι «στη διάρκεια της συνάντησης συζητήσαμε και την περίπτωση αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της πρώην ΑΕΒΑΛ για την εξυπηρέτηση της Εθνικής στρατηγικής διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης των κινδύνων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχέδιο νόμου και την προοπτική που προκύπτει».

Μοιραστείτε την είδηση