Πέρα από τα όρια της γελοιότητας

3 Min Read

Δεν έχει τελειωμό, δεν έχει όρια, ο εξευτελισμός του δημόσιου βίου μας. Δεν έχει «πάτο». Μόνο ….Πάνο. Κι η ευθύνη σας κ. Πρόεδρε, για τούτη την κατάντια είναι απόλυτη.
Βγαίνετε εσείς, δημοσίως, με δηλώσεις σας και συγχαίρετε τον Ζόραν Ζάεφ, επειδή κατάφερε να βρει τους 80 βουλευτές που χρειάζονταν για να περάσει, σε πρώτη φάση, η συμφωνία των Πρεσπών από την βουλή των Σκοπίων. Άρα θεωρείτε ότι, αυτή η εξέλιξη, είναι θεμιτή και αξιέπαινη. Αποδέχεσθε ως καλώς καμωμένα όσα διαδραματίσθηκαν. Ως νόμιμα, πολιτικώς ορθά και ηθικώς αποδεκτά.
Βγαίνει αμέσως μετά, επίσης δημοσίως, ο απυλόστομος υπουργός σας επί της Εθνικής Αμύνης, και «φτύνει» αυτό το πολιτικό γεγονός ως ανήθικο προϊόν αποστασίας και εξαγοράς συνειδήσεων, υιοθετώντας τις παρόμοιες καταγγελίες των εκεί ακροδεξιών. Αλλά τα «σκάγια» του πέφτουν επάνω και στο δικό σας πρόσωπο. Ως υποστηρικτή ανήθικων μεθόδων εξαγοράς βουλευτών.
Σε οποιαδήποτε κανονική δημοκρατική χώρα, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αυτομάτως θα επέρχεστε μία εξέλιξη. Είτε ο υπουργός θα είχε ήδη παραιτηθεί, διαχωρίζοντας την θέση του από έναν πρωθυπουργό που «ευλογεί» όσα εκείνος καταγγέλλει, ως πολιτικώς ανήθικα. Είτε ο πρωθυπουργός θα είχε «τελειώσει» τον υβριστή υπουργό του.

Εδώ παρακολουθούμε όσα, για τις κανονικές κοινωνίες φαντάζουν ως αδιανόητα. Εσείς δέχεσθε τα «φτύσιμο» του υπουργού σας ως …δροσιστικό ψιχάλισμα. Είναι γαρ πολύ αργά να …ανακαλύψετε τώρα το «ήθος» εκεινού με τον οποίο έχετε ταυτισθεί, προσφέροντας του πλήρη πολιτική κάλυψη, έναντι όλων των κατηγοριών που έχουν, κατά καιρούς διατυπωθεί εναντίον του. Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Αρκεί να παραμένουμε στην εξουσία.

- Advertisement -

Ο υπουργός σας, με όσα είπε στην κομματική του εκδήλωσή στην Θεσσαλονίκη, έδειξε καθαρότατα τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ήδη ξεκίνησε το τροπάρι για δικούς του «αποστάτες». Για την ώρα τα βέλη στρέφονται στην Κουντουρά και τον Κουίκ. Όταν όμως θα κάνει τη «ηρωική έξοδο» του, τότε θα μιλά για τους εδώ «εξαγορασμένους» και «προδότες». Και θα καταγγέλλει ευθέως τους εξαγοράσαντες. Δηλαδή εσάς.

Δυστυχώς, δεν έχουμε την άνεση να καγχάσουμε με όλα αυτά. Είναι τόσο θλιβερά. Το μόνο παρήγορο είναι η ελπίδα πως θα λειτουργήσουν διδακτικώς για εκείνους τους πολίτες που «μάσησαν», είτε «αριστερό προοδευτικό», είτε «εθνικοπατριωτικό» και …ψεκασμένο κουτόχορτο. Ότι ίσως επιβεβαιωθεί στις κάλπες το «Ουδέν κακόν αμιγές καλού».

Μοιραστείτε την είδηση