Πέρασε η αλλαγή χρήσης του ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας για δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης, Αναζωογόνησης και Ευεξίας-Στα 5 εκ. ευρώ η επένδυση με 170 θέσεις εργασίας

4 Min Read

«Ναι» στην αλλαγή χρήσης του οικοπέδου που βρίσκεται το κτίριο του ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας, είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Βοϊου, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, με στόχο να εγκριθεί η απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας και να μετατραπεί το κτίριο σε ένα σύγχρονο Κέντρο Αποκατάστασης, Αναζωογόνησης και Ευεξίας που θα παρέχει υψηλές υπηρεσίες φροντίδας υγείας. Το Κέντρο αυτό θα γίνει από την ιδιωτική εταιρεία AVI GIANT CORPORATION HELLAS, η οποία είναι Κυπριακών συμφερόντων και πριν έναν χρόνο ίδρυσε θυγατρική στην Ελλάδα με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας παρουσίασαν στο όργανο τις λεπτομέρειες της επενδυτικής πρότασης, η οποία χαρακτηρίστηκε εξαιρετική από τον Δήμαρχο Βοϊου Χρήστο Ζευκλή και από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Κοσμίδη. Την επένδυση «καλωσόρισαν» και οι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Λαμπρόπουλος και Λάζαρος Γκερεχτές. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ψήφισε κατά της πρότασης για μια σειρά λόγων που ανέλυσε και έτσι η αλλαγή χρήσης πέρασε κατά πλειοψηφία. Επίσης, κατά ψήφισαν και οι σύμβουλοι Ονούφριος Γιγαντίδης και Χρήστος Στεργίου.

- Advertisement -

Τι είπαν οι γουναράδες της Σιάτιστας

Το συγκεκριμένο κτίριο χτίστηκε με στόχο να αναπτυχθούν εκεί δραστηριότητες προβολής του κλάδου της γουνοποιίας. Ωστόσο, τα τελευταία 8 χρόνια καμία τέτοια δραστηριότητα δεν έχει αναπτυχθεί και η συντήρηση των εγκαταστάσεων κοστίζει στον Δήμο περίπου 50 χιλ. ευρώ τον χρόνο.

Σε έκτακτη συνεδρίαση των γουναράδων της περιοχής, αποφασίστηκε πως συμφωνούν στην παραχώρηση και αλλαγή χρήσης του κτιρίου, εφόσον όμως εξασφαλιστεί στέγη για τους συλλόγους Γουνοποιών Σιάτιστας και Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων.

Αναλυτικά η επενδυτική πρόταση

Εκ μέρους της εταιρείας, τα στελέχη της Δημήτρης Στεφανίδης και κ. Βούρος, παρουσίασαν στους δημοτικούς συμβούλους τον σχεδιασμό και το όραμα της για την επένδυση των περίπου 5 εκ. ευρώ που σχεδιάζεται να γίνει. Όπως είπαν, το κτίριο του ΒΙΟΠΑ θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο νέου τύπου Κέντρο Αποκατάστασης, Αναζωογόνησης και Ευεξίας που θα παρέχει υψηλές υπηρεσίες φροντίδας υγείας.

Θα διαθέτει 140 κλίνες στις μονάδες νοσηλείας και δραστηριότητες όπως μακράς νοσηλείας, ημερήσιας φροντίδας, τμήματος επειγόντων περιστατικών και διακομιδής ασθενών. Θα έχει 170 άτομα ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Οι μονάδες που θα διαθέτει είναι μονάδα βραχείας νοσηλείας, μονάδα εγκεφαλικής βλάβης, μονάδα νωτιαίου μυελού, μονάδα ημερήσιας φροντίδας, μονάδα αυξημένης φροντίδας, διαγνωστικές μονάδες, συμβουλευτικά εξωτερικά ιατρεία και ειδικά ιατρεία.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της AVI GIANT CORPOTATION HELLAS, η Σιάτιστα έχει επιλεγεί μετά από έρευνα που διήρκησε περίπου ένα χρόνο σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και έδειξε πως το σημείο που βρίσκεται το κτίριο του ΒΙΟΠΑ είναι ιδανικό τόσο για την ποιότητα του περιβάλλοντος όσο και για την πρόσβαση, αφού βρίσκεται ακριβώς στον κόμβο της Εγνατίας Οδού και θα είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο. Τέλος, είπαν πως η επιχείρηση που θα αναπτυχθεί θα είναι σε συνεργασία και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, συνεργάτες γιατρούς και λοιπούς επαγγελματίες υγείας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι ανακοίνωσαν πως σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα συνδράμουν για να δημιουργηθεί τμήμα πιστοποίησης διοίκησης ολικής ποιότητας μονάδων υγείας και ζητημάτων νοσηλείας που θα αφορούν στον νοσηλευτικό κλάδο. Τέλος, η εταιρεία δεσμεύτηκε πως αν η χρηματοδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο ή το πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης δεν δοθεί, τότε θα η επένδυση θα γίνει κανονικά από ίδια κεφάλαια.

Σωκράτης Μουτίδης

 

 

Μοιραστείτε την είδηση