«Περί σοφίας ο λόγος» – Το 3ο αφιέρωμα της Βιβλιοθήκης στη φιλοσοφία την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου

1 Min Read

Με το τρίτο αφιέρωμα στη φιλοσοφίασυνεχίζεται τηνΤετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, στις 18.00, στο αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης η σειρά εκδηλώσεων «Περί σοφίας ο λόγος».

Τις εκδηλώσεις επιμελείται και παρουσιάζει η κ. Γερούση Ελένη, εκπαιδευτικός και διδάκτορας φιλοσοφίας του ΑΠΘ.

Την Τετάρτη θα γίνει αναφορά στην ηθική φιλοσοφία των Κυνικών, των Επικούρειων και των Στωικών. Πρόκειται για φιλοσοφικά ρεύματα που ανήκουν στην τελευταία περίοδο της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, καθώς αναπτύσσονται κύρια κατά τους ελληνιστικούς και ελληνορωμαϊκούς χρόνους. Την εποχή αυτή η φιλοσοφία, ως γέννημα των ιστορικών συνθηκών, αναλαμβάνει έναν ‘θεραπευτικό’ ρόλο, να βοηθήσει, δηλαδή, τον άνθρωπο να βρει την ευδαιμονία, η οποία, ως υπέρτατο αγαθό, κατακτάται με την αυτάρκεια (Κυνικοί), την αταραξία (Επικούρειοι) ή την απάθεια (Στωικοί).

Αυτό που έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς είναι ότι στα αφιερώματα αυτά ισχύει το εξής επικούρειας προέλευσης: η φιλοσοφία είναι για όλους.

Τα αφιερώματα θα συνεχιστούν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίουκαι το θέμα τους θα είναι: Ηθική φιλοσοφία: Καντ, ωφελιμιστές και σύγχρονες θεωρίες.

Για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο θα υπάρξει νέα ανακοίνωση στο προσεχές διάστημα.

Μοιραστείτε την είδηση