Περί Street Food Festival. Του Γιάννη Κωσταρέλλα

2 Min Read
Ο Δήμος Κοζάνης τη Δευτέρα ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του 1ου Street Food Festival, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κήπο από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, με συνδιοργανωτή του ΕΒΕ Κοζάνης.
Η πρώτη αντίδραση θετική. Με μια δεύτερη ανάγνωση του κειμένου- πρόσκλησης αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πώς είναι δυνατόν να προσκαλούνται επαγγελματίες να συμμετέχουν σε ένα τριήμερο φεστιβάλ, τρία 24ώρα μόλις πριν από την έναρξη του.
Σκέφτηκα πως μπορεί να είχαν ενημερωθεί οι σύλλογοι τους. Ύστερα το Σωματείο Εστίασης δήλωσε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση, σημειώνοντας πως το φεστιβάλ δεν έχει ως γνώμονα την στήριξη και προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων, που θα ήταν το μοναδικό πράγμα που θα δικαιολογούσε συμμετοχή Δήμου Κοζάνης και ΕΒΕ.
Απόλυτα εύλογο το ερώτημα γιατί ο Δήμος Κοζάνης και το ΕΒΕ, που αναφέρονται ως συνδιοργανωτές δεν ζήτησαν τη συμβολή τους παρά μόνο λίγα 24ώρα πριν τη διεξαγωγή του φεστιβάλ και σε τι αποσκοπεί μια τέτοια δράση χωρίς τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων από τους συγκεκριμένους φορείς. Και αν δεν θα συμμετέχουν αυτοί τότε ποιος θα συμμετέχει;
Αν από την άλλη πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία (απολύτως θεμιτό)  και οι τοπικοί φορείς (στην αφίσα αναγράφεται συμμετέχουν και όχι διοργανώνουν) απλά στηρίζουν, καλό θα είναι να το διευκρινίσουν γιατί η αρχική πρόσκληση ήταν ξεκάθαρη πως το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Δήμο Κοζάνης και το ΕΒΕ.
Αναμένουμε τις απαντήσεις γιατί κατά τα άλλα ως ιδέα είναι καλή, απλά όταν λέει Street Food Festival Κοζάνης, θέλουμε να δούμε πρώτα τις δικές μας επιχειρήσεις και μετά τις υπόλοιπες…
Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Γιάννης Κωσταρέλλας
Μοιραστείτε την είδηση