Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Χρηματοδότηση μελετών από το ΠΔΕ για το Αρδευτικό δίκτυο και τη λιμνοδεξαμενή του Δήμου Δεσκάτης

2 Min Read

Τη χρηματοδότηση όλων των απαιτούμενων μελετών, προϋπολογισμού 2.050.488,56 € μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την προετοιμασία του έργου με τίτλο: «Αρδευτικό δίκτυο και λιμνοδεξαμενή Δήμου Δεσκάτης ΠΕ Γρεβενών» θα αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, κατά την παρουσίαση της αναγνωριστικής μελέτης του έργου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Δεσκάτης από ομάδα εργασίας της ΑΝΚΟ Α.Ε. , δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση των μελετών που απαιτούνται μέσα από το ΠΔΕ, ώστε το συγκεκριμένο έργο να μπορεί να ενταχθεί στη συνέχεια σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο και έπειτα να δημοπρατηθεί και να εκτελεστεί.

- Advertisement -

«Πρόκειται για ένα έργο ωφέλιμο, ανταγωνιστικό και χαμηλό σε κατανάλωση ενέργειας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, τονίζοντας ότι «όσοι κληθούν να το χρησιμοποιήσουν πρέπει να έχουν όχι μόνο τη διάθεση και την επιμονή, αλλά και συγκεκριμένη στόχευση ώστε μέσα από δυναμικές καλλιέργειες να γίνει ανταγωνιστική η τοπική οικονομία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη, εκτός από τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων δομών προς χρήση των αγροτών ώστε να είναι το έργο βιώσιμο, βασική προϋπόθεση, είναι και η επιπλέον σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης που θα προβλέπει τον τρόπο αξιοποίησης του έργου στην άρδευση και τη στόχευσή του ώστε να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μοιραστείτε την είδηση