Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Οι μόνοι που εκτίθενται είναι όσοι διακινούν fake news

2 Min Read

Ένα ακόμα δείγμα δόλιας παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας είναι το δήθεν επίσημο έγγραφο του Στρατού, που διακινείται από «πρόθυμους», σύμφωνα με το οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και άλλες αρχές φέρονται να έχουν ενημερωθεί για ενέργειες σχετικά με τη φιλοξενία προσφύγων στο στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» στη Νεάπολη Βοΐου.
Έχοντας την ηθική υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να πούμε την αλήθεια και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό και κρίσιμο θέμα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
Το συγκεκριμένο «έγγραφο» δεν αποτελεί επίσημη αλληλογραφία, αλλά εσωτερικό υπηρεσιακό σχέδιο, το οποίο ουδέποτε έφτασε στα χέρια κανενός από τους αναφερόμενους, κάτι που πιστοποιείται από την απουσία αριθμού πρωτοκόλλου, αλλά και υπογραφών που θα αποδείκνυαν την εγκυρότητά του.
Το γεγονός ότι συγκεκριμένοι κύκλοι επέλεξαν να το διακινήσουν, άλλοι να το αναπαράγουν και άλλοι να το εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά, μας λυπεί πραγματικά, καθώς δείχνει ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό. Αυτό όμως, που μας προβληματίζει περισσότερο είναι η σκοπιμότητα, το ψεύδος και η προσπάθεια πολιτικής «αξιοποίησης» ενός μείζονος σημασίας θέματος.
Στη βιομηχανία των «fake news» απαντούμε με ειλικρίνεια και σύνεση. Ότι έχουμε να πούμε, το λέμε δημόσια, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Κοιτάζοντας τους πολίτες στα μάτια και όχι κρυμμένοι πίσω από την ανώνυμη προπαγάνδα.
Οι μόνοι που διαψεύδονται είναι όσοι χτίζουν καριέρες σε ψέματα.
Οι μόνοι που εκτίθενται είναι όσοι διακινούν σκοπίμως fakenews.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση