Περιφερειακό Συμβούλιο:Γ. Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας: Με σωστή και υπεύθυνη δουλειά θα είμαστε 100% έτοιμοι

2 Min Read

Το ζήτημα της αναστολής λειτουργίας 6 τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κυριάρχησε στο = Περιφερειακό Συμβούλιο, παρά το γεγονός πως δεν ήταν ανάμεσα στα θέματα ημερήσιας διάταξης. Αντίθετος στην απόφαση εμφανίζεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τις πρυτανικές αρχές για την στήριξη των τμημάτων αλλά και σύσσωμη η αντιπολίτευση.
Γ. Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας: Με σωστή και υπεύθυνη δουλειά θα είμαστε 100% έτοιμοι
«Διαβάζοντας την ανακοίνωση αυτομάτως τα αντανακλαστικά ορίζουν την αντίδραση και την ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων, ώστε να δώσουμε πραγματικό περιεχόμενο στην υπόσταση των σχολών αυτών που μπαίνουν σε αναστολή.
Ήδη έχω επικοινωνήσει με τον Πρύτανη τον κ. Θεοδουλίδη κι έχουμε συνεννοηθεί, ώστε από την πλευρά μας να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσουμε στον απόλυτο βαθμό την βιωσιμότητα των σχολών αυτών, ενώ η πρυτανική αρχή θα αναλάβει την τεκμηρίωση της σκοπιμότητας. Τα δύο αυτά κριτήρια της βιωσιμότητας και σκοπιμότητας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, θα είναι κι αυτά που θα κρίνουν, στο στάδιο της αξιολόγησης, τη λειτουργία των τμημάτων αυτών. Με σωστή κι υπεύθυνη δουλειά θα είμαστε έτοιμοι 100% για να στηρίξουμε αυτές τις δύο παραδοχές που βάζει το Υπουργείο για την αξιολόγηση των τμημάτων αυτών.
Η Δυτική Μακεδονία, στην κατάσταση που βρίσκεται, χρειάζεται ενδυνάμωση και όχι αποδυνάμωση δομών, υποδομών και κάθε είδους δραστηριότητας. Θα τεκμηριώσουμε και θα δικαιολογήσουμε την περαιτέρω ενδυνάμωση και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για την ποιοτική αναβάθμιση των τμημάτων του Πανεπιστημίου. Θα στηρίξουμε το Πανεπιστήμιο, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αδυναμία».

Μοιραστείτε την είδηση