Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης: «Επενδύουμε στη γνώση για να γίνει η Δυτική Μακεδονία το ενεργειακό κέντρο της χώρας και των Βαλκανίων»

2 Min Read

Στο Παράρτημα του Ινστιτούτου Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ) στην Πτολεμαΐδα, για την κοπή της βασιλόπιτας, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από το Διευθυντή του Ινστιτούτου Δρ. Σπύρο Βουκετάκη για την πορεία των εργασιών, που έχουν να κάνουν με την επέκταση του κτηρίου και την ενίσχυση των εργαστηριακών υποδομών και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στις νέες αυτές εγκαταστάσεις πρόκειται να στεγαστούν καινοτόμες δραστηριότητες, οι οποίες θα αφορούν τους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

- Advertisement -

Ο Περιφερειάρχης στο χαιρετισμό του, στα στελέχη του Κέντρου, αναφέρθηκε σε ένα σπουδαίο εγχείρημα που δρομολογείται στην περιοχή, στην κατασκευή μιας πιλοτικής μονάδας, η οποία θα έχει τη δυνατότητα να δεσμεύει και να αξιοποιεί το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται στις λιγνιτικές μονάδες. Ένα εγχείρημα που συγκεντρώνει ήδη, το ενδιαφέρον της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας.

«Αυτό που γίνεται στην περιοχή είναι μία ευθύνη και για την ιστορία και για το μέλλον. Εδώ υπάρχει μια απεριόριστη τεχνογνωσία που παρήχθη για 60 χρόνια από τη ΔΕΗ. Εμείς πιστεύουμε και χρηματοδοτούμε όλες τις δράσεις σας. Επενδύουμε στη γνώση, διότι την παραγωγική ανασυγκρότηση θα την κάνουμε με τη γνώση. Έχετε τη στήριξη και του Υπουργείου Ενέργειας και του Πρωθυπουργού και το Κέντρο Ενεργειακών Εξελίξεων θα ανήκει στην περιοχή για να τη διατηρήσουμε ως ενεργειακό κέντρο της χώρας και να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.

Μοιραστείτε την είδηση