Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σταματήστε κ. Μακρή να περιφέρετε την άγνοιά σας και δείξτε λίγο σεβασμό στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας Άλλο αστικά απορρίμματα κι άλλο επικίνδυνα τοξικά απόβλητα

2 Min Read

Δε συνηθίζουμε να μπαίνουμε σε διαδικασίες ανταπαντήσεων και ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν σε ανακοινώσεις που στερούνται οποιασδήποτε αλήθειας. Θα το κάνουμε για μια και τελευταία φορά με την ανακοίνωση της Ραχήλ Μακρή με τίτλο «Η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, υπέγραψε την ταφή τοξικών αποβλήτων της ΔΕΗ, ναι ή όχι;», καθώς σχετίζεται με το σοβαρότατο θέμα της υγείας των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας, την προστασία του περιβάλλοντος, το μέλλον της περιοχής και με τέτοια θέματα δεν επιτρέπουμε να «παίζει» κανείς.

Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, στην κ. Μακρή, αν και όφειλε να γνωρίζει, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης προσωπικά, έδωσε έναν τεράστιο αγώνα και κατάφερε με την απόφαση 1682/2016 του Συμβουλίου της Επικρατείας να ακυρώσει απόφαση της τότε Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ν. Γιαννακοπούλου, υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ. 175510/14.10.2014, με τίτλο «Έγκριση Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΤΕΠΕΜ)» για την εγκατάσταση απόθεσης και διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων σε περιοχή των Ορυχείων Καρδιάς της Δ.Ε.Η. Α.Ε.», που καθιστούσε τα ορυχεία της ΔΕΗ τόπο ταφής των επικινδύνων αποβλήτων σχεδόν όλης της χώρας.

- Advertisement -

Αυτό σημαίνει ότι απομακρύνθηκε οριστικά η απειλή να καταλήξουν επικίνδυνα τοξικά απόβλητα από όλη την Ελλάδα στη Δυτική Μακεδονία και να υποβαθμιστεί επιπρόσθετα το περιβάλλον της περιοχής.

Σε ότι αφορά στο θέμα της Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΜΕΑ) που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, πάλι πιάνουμε την κ. Μακρή «αδιάβαστη», καθώς ως υπάλληλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος όφειλε να γνωρίζει πως η ΜΕΑ δεν έχει καμία σχέση με τα επικίνδυνα και τοξικά απόβλητα, αφού αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα.

Να της συστήσουμε, δε, να ελέγχει καλύτερα τις πληροφορίες της πριν βιαστεί να γράψει, καθώς ο Περιφερειάρχης δεν ήταν παρών στα εγκαίνια, πολύ δε περισσότερο «αγκαζέ», αφού βρισκόταν στην Αθήνα σε προγραμματισμένες συναντήσεις, ενόψει του συνεδρίου παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Άλλο αστικά απορρίμματα κ. Μακρή κι άλλο επικίνδυνα και τοξικά απόβλητα. Σταματήστε να περιφέρετε στον τύπο την άγνοια σας και δείξτε λίγο σεβασμό στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας που κάποτε σας τίμησαν με την ψήφο τους.

Μοιραστείτε την είδηση