Περιοδεία κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Κοζάνης

2 Min Read

Σήμερα , Δευτέρα 2 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Νόντα Στολτίδη υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και την Τίνα Κουζιάκη πραγματοποίησαν περιοδεία και ομιλία σε συνεργεία καθαριότητας του Δήμου (καρότσια).

Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εργαζόμενους και να αναδείξουν τι κρίνεται στις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου, ότι την Κυριακή ψηφίζουμε για τις ζωές μας. 

Οι υποψήφιοι κάλεσαν τους εργαζόμενους να σκεφτούν , αν στις 9 Οκτώβρη χρειάζονται μια Δημοτική και Περιφερειακή αρχή των εργολάβων, των εταιρειών, των ιδιωτικοποιήσεων ή πιο ενισχυμένη την Λαϊκή Συσπείρωση που την επόμενη μέρα θα είναι στο πλευρό των διεκδικήσεων τους.

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισαν ότι δεν πρέπει να εμπιστευτούν αυτούς που δεσμεύονται από τις «δημοσιονομικές αντοχές» , αυτούς που θεωρούν τους εργαζόμενους κόστος, αυτούς που τόσα χρόνια δοκιμασμένοι ως δημοτικές αρχές, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι συμφωνούσαν και ενίσχυαν τον δρόμο της ημιαπασχόλησης, της ανακύκλωσης της ανεργίας και των εργολάβων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το προηγούμενο διάστημα, όλες οι παρατάξεις του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο η δημοτική αρχή Μαλούτα , όσο και η παράταξη του Χ. Κουζιάκη ψήφισαν από κοινού την ίδρυση του νέου αναπτυξιακού οργανισμού ΟΤΑ που θα λειτουργεί ως ένα «σύγχρονο» δουλεμπορικό, πλέον δημόσιο, που θα νοικιάζει εργαζόμενους στις υπηρεσίες βάζοντας ταφόπλακα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά. 

Τονίζοντας ότι αν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο στρώνεται το έδαφος για περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις και εργολαβοποίηση όλων των υπηρεσιών σε βάρος των σύγχρονων εργασιακών δικαιωμάτων όλων των υπαλλήλων αλλά και του λαϊκού εισοδήματος.

Τέλος στάθηκαν ότι την επόμενη ημέρα , πίσω από τα «όμορφα» λόγια και τα κοστολογημένα προγράμματα θα βρίσκονται οι κατευθύνσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ , προγράμματα που θα θυσιάζουν τις ανάγκες μας για τα κέρδη των λίγων .

Σε αυτή την κατεύθυνση κάλεσαν τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το μοναδικό αντίπαλο δέος απέναντι τους που είναι η Λαϊκή Συσπείρωση και να συμμετέχουν όλοι μαζικά στην συγκέντρωση της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου στις 19:00 στην κεντρική πλατεία Κοζάνης. 

Μοιραστείτε την είδηση